haber

Kediler Nilüfer’de ‘ev’lendi

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Dünya Hayvanları Koruma Günü ve Haftası nedeniyle bu yıl da çeşitli etkinliklere imza attı. İlçede bulunan anaokulları ile ilkokullardan öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yılda tesislerde ağırlayan Veteriner İşleri Müdürlüğü, Nilüfer Belediyesi çatısı altında Türkiye’de örnek bir projesiyle daha imza attı. Farklı mahallelere ve mekanlara yerleştirilen tam donanımlı 4 adet kedi evi,  5 adet otomatik beslenme odağı, pet atık ünitesi ve otomatik suluklar Nilüfer’de hizmete sunuldu. 
 İlk aşamada, Nilüfer Organize Sanayi, Hipodrom arkası, Görükle, Balat ve Ataevler’e yerleştirilecek olan üniteler, sokak kedilerine ev s
ahipliği yapacak.  Aynı zamanda sahipli hayvanlarında kullanımına sunulacak olan hizmetin, önümüzdeki dönemde tüm Nilüfer’de yaygınlaştırılması hedefleniyor. Her zaman yaptığı etkinlik ve hayata geçirdiği projelerle sokak hayvanlarına gereken değeri veren Nilüfer Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde şu ana kadar Türkiye’de örneği olmayan bir şekilde sokak hayvanları doğa parkını oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Hayvan dostu belediye olarak Nilüfer’de yaşayan tüm canlılara da hizmet veren Nilüfer Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlara ve her canlıya odaklı hizmet anlayışıyla öncü bir kurum olarak halkı gülümsetmeye devam edecek.

Hayvanlara olan duyarlılığı verdiği çeşitli hizmetlerle gözler önüne seren Nilüfer Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde 2003 yılında hizmet vermeye başlayan Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde bugüne kadar kadar, 16 bin 127 hayvanı muayene etti. Merkezde 5 bin 867 aşılama yapılırken, 838 hayvana da cerrahi müdahalede bulunuldu. 6 bin 194 hayvan kısırlaştırılırken, 3 bin 820 sokak hayvanı da sahiplendirildi.  Bin156 hayvan için otel ve pansiyon hizmeti gerçekleştirilirken, tesislerde şuanda ortalama 350 sokak hayvanı barındırılıyor.

Verdiği hizmetlerle tüm Türkiye’ye örnek olan Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni geçtiğimiz günlerde İsveç’in Umea Belediyesi’nden gelen heyette ziyaret ederken, Tunçsiper Lisesi öğrencileri de harçlıklarıyla aldıkları yem ve kuru mamaları yetkililere teslim etti.