haber

Nilüfer’de yaşamın ritmi sanatla iç içe

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey toplantıda kültür sanat alanında geçen yılların bir değerlendirmesini yaparken, gelecek sezon için planlanan yenilikleri de aktardı. 
Başkan Yardımcıları Turgay Erdem ve Ahmet Çakıcı’nın yanı sıra kültür sanat ve tanıtımla ilgili idarecilerin katıldığı basın toplantısında Başkan Bozbey, “Nilüfer Belediyesi’nin salon etkinlikleriyle 2001 yılından beri toplam 265 bin 983 kişiye ulaşıldı; açık alan etkinlikleri de 2000-2011 yılları arasında 981 bin 75 kişiyle buluştu. 2011 yılında 2 bin 550 kişi, düzenlenen 31 serginin tanıklığını yaptı. Bu yıl kış etkinlikleri kapsamında 12 konserin düzenlendiği Nilüfer’de yaz aylarında meydanlarda ve pazaryerlerinde organize edilen konserlere yine tanınmış ve oldukça sevilen sanatçılar katılırken, bu etkinlikler artık bir sonraki sabırsızlıkla beklenen ve yoğun ilgi gören gelenekler halini aldı. 2011 yılında 19 konser düzenlenirken, 12 bin 286 kişi bu konserlere katıldı “ dedi. 
Başkan Bozbey büyük önem verdikleri etkinliklere 2012-2013 sezonunda da devam edeceklerinin altını çizerken, “ Kültür-sanat yelpazesiyle Nilüferlilere büyük bir zenginlik sunan Nilüfer Belediyesi, 2012-2013 sezonuna güçlü birikimle hazırlandı. Bu sezon Erdal Erzincan, Kayhan Kalhor, Savina Yannato gibi dünya müziğine yön veren önemli müzisyenler yine Nilüfer’de olacak. Anadolu ezgileri Ayşenur Kolivar, Cafe Aman İstanbul, Gülcan Altan gibi yerel tınıların özel isimleriyle yankılanacak” bilgilerini paylaştı. Sinema gösterimleri, sanat atölyeleri, koro ve topluluklara devam edileceğini vurgulayan Bozbey, “Derviş Zaim Filmleri Haftası” kapsamında ünlü yönetmenin 11 Ekim 2012 Perşembe akşamı saat 20.00’de sinemaseverlerle buluşacağını kaydetti. 
Bozbey, Tiyatro Festivali’yle dönüşümlü olarak iki yılda bir düzenlenen, dünyadan ve Türkiye'den usta heykeltıraşların katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’yla bu sezon Nilüfer’in yine birbirinden değerli yeni eserlerle donatılacağını söyledi. “Kadın Hayata Yakın” projesiyle uzak mahallelerdeki kadınlara kitap okuma ve okudukları kitapların yazarlarıyla buluşma olanağını sunduklarını ifade eden Bozbey, 3 yıl önce 20-30 kadınla başlayan projenin bu güne gelindiğinde yaklaşık 1000 kadına ulaştığını vurguladı. Başkan Bozbey, “Yaz döneminde başlayan program çerçevesinde, merkeze uzak köy ve mahallelerde yaşayan çocuklar da sanatla tanışmayı sürdürecek; programın ilk yılında 1000 çocuk gitar çalmayı öğrenecek” diye konuştu. 
Tüm Bursa’yı kapsayan Liselerarası Müzik Yarışması’nın yanı sıra geçen 21 Haziran’da ilk kez düzenlenen, Dünya Müzik Günü gibi etkinliklerin görkemli buluşmaların ev sahibi olacağının altını çizen Bozbey, “Dersimiz Kütüphane” etkinliği; her ay bir çocuk kitabı yazarı buluşması; farklı okuma alanlarına yönelik 7 atölye; Nilüfer’de öğrencilerin kütüphaneyi yakından tanımaları için ziyaret organizasyonları; özel gün ve haftalara yönelik küçük grup etkinlikleri de yıl boyunca devam edecek” dedi. Nilüfer Belediye Başkanı Nilüfer Kütüphane’nin 43 bin ziyaretçiyle kentin okuryazar profilini yükselttiğini de belirtti. 
Başkan Bozbey yeni sezonla birlikte “Yılın Yazarı” projesine de başladıklarını açıkladı. 
“Bu sezondan itibaren Türk Edebiyatı’nın önemli yazarları satırları, fikirleri, hayat algıları, edebiyat anlayışları vb. konular üzerinden derinlemesine incelenecek” diyen Bozbey, programın ilk yılında Sabahattin Ali’nin romanları, öyküleri, şiirleri ile adına yapılmış film, belgesel ve tiyatro oyunlarının bir araya geldiği farklı etkinliklerin yanı sıra adına düzenlenecek sempozyumla anılacağını anlattı.