haber

Nilüfer’de çocuklardaki hayvan sevgisi pekiştiriliyor

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği ve 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikler, anaokullarının yanı sıra ilkokul 1. ve 2. sınıftaki çocuklar için hem eğitici hem de öğretici bir anlam taşıyor. 

Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Hayvan Hastanesi, Evcil Hayvan Oteli ve Barınma Merkezi'nin kapılarını çocuklara açan Nilüfer Belediyesi, bu yıl konuklarına oldukça ilginç anlar yaşattı. Bir tiyatro-animasyon günüyle ve etkinliği ile karşılanan çocukların gezileri daha neşeli ve keyifli bir hale getirildi. 

Hayvan barınaklarını büyük bir ilgiyle gezen çocuklara Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de eşlik etti. Çocukların hayvan hakları konusunda bilgilendirildiği etkinlikte Başkan Bozbey, hayvan sevgisinin küçük yaşlardan itibaren aşılanmasının önemini vurguladı. Bozbey “Nilüfer’de aynı dünyayı paylaştığımız dostlarımız ve hayvan sahipleri için önemli hizmetler sunuyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana ilçe geneline sokak hayvanları için 10 bin su kabı dağıttık” dedi. 

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Etkinlikleri çerçevesinde Nilüfer Belediyesi’nin etkinliklerine katılan çocuklara da sokak hayvanlarına yönelik duyarlılıklarını artırmak amacıyla su kabı dağıtımı yapıldı.