Kurumları halkla ilişkiler çalışmaları yapmaya özendirmek ve mesleğin imajını, itibarını geliştirmek amacıyla bu yıl ikincisi Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni sektör temsilcileri ve iş dünyası temsilcileri bir araya getirdi.


Açılış konuşmasını yapan Bursa Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Serdar Ömeroğulları, 2013 yılında başlayan “HİÇ” ödülleri organizasyonun, halkla ilişkiler alanındaki başarılı çalışmaları örnek göstermek ve yeni çalışmalar için sektör çalışanlarını cesaretlendirmek amacıyla düzenlendiğini, önümüzdeki yıllarda organizasyonun Anadolu’nun diğer kentlerine de yaymak istediklerini ifade etti. 


Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle salona üzerinde ağaç resmi olan tişörtü ile gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuşmasında halkla ilişkilerin önemine dikkat çekti. Bozbey  “Yerel yönetimlerin yapmış olduğu çalışmaların en önemlisi halkla ilişkilerdir. Halkla ilişkileri en iyi yürüten kurumlar, hizmetlerini halkın beklentilerine uygun gerçekleştirirse bulunduğu beldenin çoğunluğundan destek alır ve beş yılda bir görevlerine devam ederler. Tıpkı bizim gibi. Alışılmışın dışında halkla ilişkiler projeleri ortaya koyan bir kurum olarak, diğer resmi kurumlara örnek olan liderlik yapan bir yönetici olarak arkadaşlarımla gurur duyuyorum,” dedi.


Konuşmaların ardından bu yıl toplam 23 projenin başvurduğu, alanında uzman, bağımsız jürinin değerlendirmeleri sonucu belirlenen başarılı projelere ödülleri takdim edildi. Ödül sürecine “Nilüfer Aşk Festivali” isimli projesiyle dâhil olan Nilüfer Belediyesi, “Kamu Kuruluşları” kategorisindeki ödülün sahibi oldu. Bozbey, ödül sevinicini sahneye çıkan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Gürel ve müdürlük personeli ile paylaştı.  Nilüfer Belediyesi geçtiğimiz yıl aynı organizasyonda “Dikkat Demokrasi Çıkabilir” isimli projesi ile kamu kurumları kategorisinde en iyi halkla ilişkiler çalışması ödülüne değer bulunmuştu.


Organizasyonda çeşitli kategorilerde ödül alan kurum, proje ve ajanslar ise şöyle:

KURUMSAL İLETİŞİM     

Firma   :  Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş

Proje    :   Şehrin Işıkları

Ajansı  :  Bigworks Pazarlama İletişim Yönetimi

Firma   :  Üçge Mağaza Ekipmanları Paz. San. Tic. A.Ş.

Proje    :  Üçge Uluslararası Karikatür Yarışması

 

KURUM İÇİ İLETİŞİM

Firma   : Özhan Marketler Zinciri

Proje    : Özhan Gönüllüleri Topluluğu

Ajansı  : Uçurtma Kreatif

 

SOSYAL SORUMLULUK

Firma   : Şaypa A.Ş.

Proje    : Paranın Geçmediği Market: Şaypa Mini Market

Ajansı  : BPR İletişim Danışmanlığı

 

SPONSORLUK İLETİŞİMİ

Firma   : Eker Süt Ürünleri ve Gıda San. Tic. A.Ş.

Proje    : Eker BYK Trofesi

Ajansı  : Mese İletişim Danışmanlığı

 

KAMU KURULUŞLARI

Firma   : Nilüfer Belediyesi

Proje    : Nilüfer Aşk Festivali

 

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Firma   : Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu ve ONKO-DAY

Proje    : ONKO-DAY/LİONS Hasta Konukevi ve Rehabilitasyon Merkezi

Ajansı  : BPR İletişim Danışmanlığı