Hanau ile iş birliği projeleri artacak

Hanau Belediyesi Yabancılar Meclisi Üyesi Mustafa Kaynak, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Hanau - Nilüfer Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Kuşçu ve arkadaşlarının selamlarını ileten Kaynak, yapılacak iş birliği projelerinin kardeş şehir ilişkilerine olumlu etki yapacağını söyledi. Almanya’daki çalışmaları hakkında da bilgi veren Mustafa Kaynak, Bozbey ve ekibini önümüzdeki aylarda yapılması planlanan Hanau Şehir Festivali’ne davet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bozbey de iş birliği projelerinin önemine değinerek, “AB ülkesi ile AB kapısındaki bir ülkenin kardeş kentlerinin birlikte yapacağı projeler son derece önemli. Kardeş kentimiz Hanau ile ortak olarak gerçekleştirdiğimiz müzik öğrencileri değişim programımız başarıyla uygulanıyor. Bu program çerçevesinde geçtiğimiz Mayıs ayında Hanau’dan gelen konuklarımızı Nilüfer’de ağırladık. İki kültürün müziğin evrenselliğinde buluştuğu bu etkinlik, aynı zamanda aramızdaki dostluk köprüsünü sağlamlaştırdı. İki kardeş kent olarak ilişkileri daha da yoğunlaştırıp; eğitim, kültür, spor ve teknik alanlarda projeler üretip karşılıklı uygulayabiliriz” dedi.