Bozbey’den birlik ve beraberlik mesajı

Bursa Dernekler Federasyonu Başkanı İhsan Akın ve beraberindeki heyet Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yeni kurulan federasyonun yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan İhsan Akın, 13 il derneğini kapsadıklarını vurguladı. Bursa’da yörelerinin kültürünü yaşatma hedefinde olduklarını kaydede Akın, “Federasyonumuz bünyesinde Türkiye’nin dört bir yanından illerin hemşeri dernekleri mevcut. Birlik beraberlik içinde kültürümüzü yaşatmak için çalışacağız. Sivil toplum örgütlerinin her zaman yanında olan Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’nin desteklerini göreceğimize inancımız tam” dedi. İhsan Akın ve ekibine çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Mustafa Bozbey de Türkiye’de gereksinimi en çok hissedilen şeyin demokrasi olduğunu, kurum olarak bu kavramın yerelden güçlendirilmesi için projeler ürettiklerini anlattı. Bir barış ve kardeşlik projesi olan Anadolu Arastası Projesi’ne değinen Başkan Bozbey, “Bu projeyle Balkanlardan Kafkaslara ve Türkiye’nin 81 iline ait ortak kültürü Nilüfer’de yaşatmak amacındayız. Hemşeri dernekleriyle Anadolu Arastası Projesi’nde işbirliği halindeyiz. Çalışmalar hemşeri derneklerinden üyelerin de çatısı altında olduğu Anadolu Arastası Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından yürütülüyor. Hedefimiz 2018 yılının sonuna kadar bu projeyi tamamlamak” şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberlik mesajları da veren Başkan Bozbey, “İçinde bulunduğumuz süreçte birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Birlik beraberlik konusunda dernekler ve sivil toplum örgütlerine de büyük iş düşüyor. Karşımızdakine ırkı, dili, dini, rengi ne olursa olsun insan olarak bakarsak o zaman barış ve huzur bu topraklarda hakim olur. Kimseyi ötekileştirmeden çalışın. Nilüfer Belediyesi olarak sivil toplum örgütlerinin her zaman yanındayız” diye konuştu.