haber

Hasanağa'da festivali coşkusu

Dünyanın en kaliteli enginarlarının yetiştirildiği Hasanağa bu yıl altıncı kez enginar festivaline ev sahipliği yaptığı. Geleneksel hale gelen festivalde bu yıl da renkli görüntüler oluştu. Yöre halkının yanı sıra Bursalıların da yoğun ilgi gösterdiği 6. Hasanağa Enginar Festivali’nde stantlar kurularak vatandaşların dünyanın en iyi enginarlarını satın almaları sağlandı. En İyi Enginar Üreticisi ve En Leziz Enginar Yemeği yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. 

Bu yıl, en iyi enginar üreticisi yarışmasını Üzeyir Aslan isimli çiftçi kazanırken, jürinin titiz değerlendirmeleri sonucu en leziz enginar yemeği yarışmasında ise enginarlı sup tatlısı ile Semra Sönmez isimli ev hanımı birincisi oldu.

Nilüfer Belediyesi tarafından Türkiye’nin en iyi enginarının üretildiği bölgede tanıtım atağı sağlanması amacıyla düzenlenen 6. Hasanağa Enginar Festivali’ne CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, CHP İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Ali Karamık, Ahmet Çakıcı ve Recep Tanlak da katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karamık, “Bizler bölgemize değer katan bu değerli ürünü tanıtmak amacı ile  6 yıldır  festival düzenlemekteyiz. Sağlık açısından da son derece faydalı olan bu ürünün dağıtım ağını genişletmek ve Türkiye’nin dikkatini bu ürüne çekmek, yörenin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz,” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan ise, “Enginar üretimi Hasanağa’da yeni bir ekonomik gerçeklik olarak ortaya çıkmıştır. Enginar üretimindeki başarılarından dolayı üretici kardeşlerimi kutluyorum. Ancak yenilik ve arayışlarını sürdüren Hasanağalılar enginarı sadece tarlada satarak değil katma değer yaratarak ve yeni lezzetler yaratarak satıyor ve değerlendiriyor. Bu nedenle Hasanağalı üreticilerimizi ayrıca kutluyorum,” dedi.

Sahip olduğu doğal atmosferi ile Bursa’nın en iyi festival alanı unvanını hak eden Hasanağa’da  festivale renk katan Nilüfer Sokak Oyuncuları ve Nilüfer Halk Dansları Topluluğu ise sergiledikleri gösterilerle izleyenlerin beğenisi kazandı. Festivalin kapanışında sahne alan Türk Pop Müziği Sanatçısı İzel ise seslendirdiği şarkılarla festival coşkusunu doruğa çıkarttı.