haber

Hayallerindeki Bursa’yı resimle anlattılar

Gelecek nesillere sağlıklı ve yeşil bir kent bırakmak, çocuklara çevre bilinci aşılamak için Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Nasıl Bir Bursa’da Yaşamak İstersiniz?” konulu resim yarışmasında dereceye girenler belli oldu. “Senin pencerenden Bursa” adı altında 1997 yılından bu yana ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

 

Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde düzenlenen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Güllülü, okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Ortaokul öğrencilerinin hayallerindeki Bursa’yı resmettikleri yarışmada Sadettin Türkün Ortaokulu öğrencisi Melisa Özmen resim kategorisinde birinci olurken Eşref Ergin Ortaokulu öğrencisi Elif Kunduz ikinci, 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu öğrencisi Duygu Duş üçüncü olmaya hak kazandı. Dereceye giremeyen 10 öğrenci resim kategorisinde mansiyon ödülü aldı.

 

Bozbey: Bilinçli bir nesil yetiştirmek istiyoruz

Öğrencilerin çevre kirliliği, nükleer enerji, Bursa’nın yeşili ve Bursa maviliklerinde yaşam gibi konuları işlediği “Nasıl Bir Bursa’da Yaşamak İstersiniz?” yarışmasının ödül törenine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bilinçli bir nesil yetiştirmek istediklerinin altını çizdi. Başkan Bozbey, “Nilüfer’de 160 civarında okulumuz var ve hepsinin proje içinde yer almasını istiyoruz. Geleceği şekillendirecek olan gençlerin kentle ilgili beklentilerini, neler hayal ettiklerini öğrenmek bizlerin hakkı. Bizler kent yöneticileri olarak sizlerden gelen bu geri bildirimle kentlerimizi daha yaşanabilir kılma durumuna geçebiliriz. Önermiş olduğunuz ya da hayalini kurduğunuz o çevresel değerleri biz daha sonra sizlerin onayıyla birlikte projeye dönüştürüp, yaşanabilir hayat dolu kentleri oluşturabiliriz” şeklinde konuştu. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Güllülü de yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.