Nilüfer Belediyesi tarafından hayırsever Şen ailesinin katkılarıyla yaptırılan İhsaniye Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. 5 aile hekiminin sağlık hizmeti verdiği merkez, Nilüfer’e pandemi sürecinde kazandırılan dördüncü aile sağlığı merkezi oldu.

 

Nilüfer Belediyesi pandemi sürecinde Nilüfer’e dördüncü aile sağlığı merkezini İhsaniye Mahallesi’nde kazandırdı. Nilüfer Belediyesi tarafından hayırsever Şen ailesinin katkılarıyla Musa Şen adına yaptırılan İhsaniye Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Merkezin açılışına; Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, İYİ Parti İlçe Başkanı Levent Öncü, Nilüfer Belediyesi meclis üyeleri, İhsaniye Mahallesi Muhtarı Selami Cengiz, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Ahmet Timur, merkezin sorumlu hekimi Ali Çetin ve aile sağlığı hekimleri katıldı.

İhsaniye Aile Sağlığı Merkezi’nin, Nilüfer Belediyesi’nce pandemi sürecinde hizmete kazandırılan Demirci, Balat ve Kızılcıklı’dan sonra dördüncü aile sağlığı merkezi olduğunu belirten Başkan Erdem, yaklaşık 29 bin kişilik nüfusa birinci basamak sağlık hizmeti sunacak merkezin yaptırılmasında katkıları olan Arkat Yapı ve Şen Ailesine teşekkür etti.

Belediyeye ait arsa üzerine inşa edilen ve 580 metrekarelik alana sahip 2 katlı binada 5 aile hekiminin hizmet vereceği kaydeden Başkan Erdem, merkezde ayrıca 112 Acil servis birimi bulunduğunu sözlerine ekledi. Başkan Erdem, İhsaniye Pazar alanı karşısında yer alan ve boşaltılan eski İhsaniye Aile Sağlığı Merkezi’nin giriş katının ise, sağlık müzesi olarak değerlendirileceğinin de müjdesini verdi.

Açılışa katılan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Ahmet Timur ise “İlimize yeni sağlık merkezlerinin kazandırılmasına katkı sağlayan, vatandaşlarımız ve sağlıkçılarımızın böyle güzel ve modern binalara kavuşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.