haber

İller Bankası’ndan Nilüfer’e işbirliği çağrısı

İller Bankası’nın Kaynak Geliştirme Programı kapsamında belediyelerin gayrimenkulleri üzerinde kaynak arttırıcı ve gelir getirici ortak proje uygulamalarının ele alındığı ziyaret sırasında Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları da gündeme geldi.

Kurum olarak her zaman yerel yönetimlerin yanında olduklarını kaydeden İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Memduh Dizdar, "Yerel yönetimlerin her zaman yanındayız ve desteklerimiz devam edecek. Belediyelerimiz kredilerini iyi kullansın. Yeni düzenlemelere göre kurum olarak gelir getirici projelerle belediyelerle iş birliği yapmak istiyoruz. Gayrimenkuller üzerinde proje üreterek iki kurumunda gelir elde etmesini sağlamalıyız. Nilüfer Belediyesi çok akılcı ve geleceğe yönelik projeler ortaya koyuyor. Finansal anlamda birlikte çalıştığımız Nilüfer Belediyesi ile proje bazında da çalışarak iki kurum adına gelir getirici çalışmalara imza atabiliriz,” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Bozbey ise, İller Bankası’na kendilerine sağladıkları kredi desteği için teşekkür etti. İller Bankası’nın desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini kaydeden Bozbey, “İller Bankası’ndan aldığımız yakında zamandaki krediyle Nilüfer’de asfalt atağı yapacağız,” diye konuştu.

Genel Müdür Yardımcısı Dizdar’ın iş birliği çağrısını da değerlendireceklerini kaydeden Bozbey, “Tüm Türkiye’yi ele alacak bir proje olan Anadolu Arastası projemize İller Bankası’nın desteği olabilir. Bu projenin alt yapısını biz yapacağız ama üst yapı hakkında finansman desteğine ihtiyacımız olacak,” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nin Anadolu Arastası ve Beşevler Kent Meydanı projelerini inceleyen Dizdar ve beraberindeki heyet, daha sonra proje alanında ve yapım aşamasında İller Bankası’nın kredi desteğinde bulunduğu Konak Olimpik Spor Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.