İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Turgay Erdem ile görüştü. Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda halkla buluşan Ekrem İmamoğlu, Bursa’yı gelecekte güzel günlerin beklediğini ifade ederek “Cumhuriyet’in 100. yılında, Cumhuriyet’e, Mustafa Kemal Atatürk’e layık olacağız. Her şey çok güzel olacak” dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa gezisi kapsamında Nilüfer Belediyesi’ni de ziyaret etti.  İmamoğlu önce Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile makamında görüştü.

Milli Eğitim ve Milli Savunma Eski Bakanı Turhan Tayan, İçişleri Eski Bakanı Mehmet Gazioğlu, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey ile partilerin il ve ilçe yönetimleri de ziyarette yer aldı. Ekrem İmamoğlu’nu makamında eşi Zeynep Terzioğlu Erdem ile birlikte ağırlayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, günün anısına hediye ve Nilüfer Bostan’ın doğal ürünlerinin yer aldığı bir sepet hediye etti. 
Başkan Erdem’in makamındaki görüşmenin ardından Ekrem İmamoğlu, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslendi. Büyük coşkunun yaşandığı buluşmada konuşan Ekrem İmamoğlu,  Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış Bursa’nın Türkiye için önemli bir şehir olduğunu belirtti. Ekrem İmamoğlu “Kadim şehir Bursa, 10 bin yıla yakın tarihiyle Türkiye’nin ana köklerinden biri. Bursa, bugün 3 milyonu aşan nüfusuyla, yarattığı ekonomisiyle Türkiye için umut kenti olmaya aday. Ancak hak ettiği yerde değil. Bursa için gelecekte çok güzel günler bizi bekliyor.  2023 ve 2024 Bursa için güzel olacak” dedi. İmamoğlu “Bizim iktidarımızda Bursaspor da hak ettiği yeri bulacak, Bursaspor için de gelecek güzel olacak”  diyerek Bursaspor taraftarlarına seslendi.

Kalabalığın sık sık sloganlarla alkış tuttuğu İmamoğlu Bursa’ya niçin geldiğini de anlattı. “Beni Bursa’ya onlar zorla yolladı” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Yoksa ben zaten Bursa’ya gelirdim, geliyorum da. Ama ortaya koydukları haksızlığa, hukuksuzluğa ve demokrasiye verdiği zarara karşı beni milletimizle buluşmaya onlar mecbur etti. Çünkü onlar sizin iradenizi yok saydılar. Sizlerin, oylarını yok saydılar. Dediler ki evet Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu güzel Cumhuriyet’in kurucusunun bize o kutlu ifadesi vardır ya, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’, işte o kutlu mesajı biz yok sayıyoruz dediler. Aslında bunu yeni demediler. Uzun zamandır diyorlar. Kurmak istedikleri rejimi hayata geçirdikten sonra ısrarlı biçimde bunu diyorlar”
31 Mart gecesi yaşananlara da değinen İmamoğlu, “31 Mart gecesi verileri kapattılar ya işte o anda düğmeye basmışlardı. Ama bu sefer sert duvara tosladılar. İlk günden bugüne mücadelenin zor olacağını biliyorduk. Bizlere, sıkıntılar yaşatacaklarını biliyorduk. Akla hayale gelmeyen kötülükleri düşüneceklerini ve onları uygulamaya koyacaklarını biliyorduk. Hiç şüphe etmedik ve burada bizi yanıltmadılar, keşke yanıltsalardı. Keşke o kötü akıldan uzak dursalardı. Ama böyle bir karar verdiler. Kim bunlar? Bir avuç insan ve tek kişi. Tek kişilik akıl.  Burada 86 milyon insanın hakkı var, bize yapılan haksızlık milyonlarca insana yapılan haksızlıktır, memleketimizin demokrasisine büyük zarar verme girişimidir. Buna hep birlikte dur diyeceğiz”  diye konuştu.

Vatandaşla buluşmalarda gördüğü tablonun kendisine umut olduğunu da ifade eden Ekrem İmamoğlu şöyle devam etti:  “Benim umudum dün 1 ise şimdi milyon oldu. Sizin gözlerinizdeki ışığa bakınca umudu ifade edecek kelime bulamıyorum.  Hak, hukuk, demokrasi için kararlılıkla mücadele vereceğiz. Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde biz milletimize layık olacağız. Cumhuriyetimize, devletimize, Atatürk’e layık olacağız. Mutlaka buna dur diyeceğiz.”