haber

İnsan Hakları filmleri Nilüfer'de

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB üye ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkıları ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında “3. AB İnsan Hakları Film Günleri” Nilüfer Belediyesi Serdar Şafak Sahnesi’nde gösterime giriyor. 6-15 Aralık tarihleri arasında Türkiye genelinde Ankara başta olmak üzere Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Sinop ve Trabzon da gerçekleştirilecek film festivalinin Bursa ayağı, 13-15 Aralık tarihleri arasında Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde Konak Kültürevi Serdar Şafak Sahnesi’nde yapılacak.

“3. AB İnsan Hakları Film Günleri” kapsamında Bursa’ya gelen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Stefano Fantaroni de, Bursa’da İnsan Hakları Film Günleri’ne destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, “Katılımcılığı, şeffaflığı çok önemseyen, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne olan duyarlılığımızı her zaman ortaya koyan bir kurumuz. Üstelik de demokrasinin yerelden yükselmesi gerektiğine inanıyoruz. Elbette ki;  Avrupa Birliği’ndeki özgürlük ve demokrasi anlayışının ülkemizde de olmasını arzu ediyoruz. Aynı şekilde insan hakları anlayışının ve dezavantajlı gruplara verilen değerlerin de ülkemizin her yerinde olmasını istiyoruz,” şeklinde konuştu.

Film günleri kapsamında, öğrenciler, insan hakları savunucuları, sinemaseverler ve konuya duyarlı herkes insan hakları temalı filmleri ve belgeselleri Konak Kültürevi Serdar Şafak Sahnesi’nde ücretsiz olarak izleyebilecek. Festival boyunca birçok AB üyesi ülkeden 20’den fazla film ücretsiz sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Yönetmen Reha Erdem’in son filmi “Jin” ve Ali Aydın’ın Venedik Film Festivali’nde “Geleceğin Aslanı” ödülünü alan ilk sinema filmi “KÜF” seyirciyle buluşacak. Ayrıca, Türkçe seslendirmeli olarak küçük izleyicilere sunulacak olan ve dünyanın dört farklı ülkesinden dört çocuğun her sabah okula gidebilmek için verdikleri olağanüstü mücadelenin öyküsünü anlatan “Okul Yolunda” filminin de Türkiye’deki ilk gösterimi etkinlik kapsamında yapılacak.

Seanslar şu şekilde olacak;
13 Aralık Cuma
10.00 Okul Yolunda
12.00 Yorum Yok / Trenler / Öteki Kasaba
14.00 Bir Yerden Bir Yere
16.00 Tepelerin Ardında
19.00 İçimdeki Güneş

14 Aralık Cumartesi
12.00 Güzel Bir Gün
14.00 Ten Rengi: Buğday
16.00 Jin
19.00 Halime’nin Yolculuğu

15 Aralık Pazar
12.00 Brüksel Meselesi
14.00 Küf
16.00 Deney
19.00 Benim Çocukluğum