haber

İranlı yazar Shida Bazyar “Edebî Kazılar”a konuk oluyor

İlk romanı “Geceleri Sessizdir Tahran” ile Almanya'da verilen en prestijli ödüllerinden biri olan 2016 Ulla Hahn Ödülü’nü kazanan Shida Bazyar, Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri tarafından düzenlenen Edebî Kazılar söyleşilerinde Bursalı okurlarıyla buluşuyor. 11 Nisan Salı günü saat 19.00'da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşecek söyleşide Bazyar, Elif Tanrıyar’ın moderatörlüğünde edebiyatseverlerle İran Devrimi’nden Almanya’ya uzanan romanı üzerine konuşacak.


Bazyar’ın, göç, kimlik, toplumsal uyum üzerine gerçekçi bir ilk roman olan “Geceleri Sessizdir Tahran”, 1979 yılında İran’da devrim günü başlayıp 2009’da Almanya’da bitiyor. Devrime, yaşanabilir bir dünya için verilen mücadeleye ve bir kişinin elindekileri  kaybettiğinde  neler olabileceğine dair yazdığı romanıyla Edebî Kazılar söyleşilerine konuk olacak olan Shida Bazyar, İran’daki devrimin, baskının, direnişin ve özgürlük arzusunun hikâyesini katılımcılarla paylaşacak.


 GECELERİ SESSİZDİR TAHRAN HAKKINDA


Shida Bazyar’a, 2016 Ulla Hahn Ödülü’nü getiren Geceleri Sessizdir Tahran, göç, kimlik, toplumsal uyum üzerine gerçekçi bir ilk roman. Dört kişilik bir ailenin her bir bireyinin sesinden okurlara hitap eden Geceleri Sessizdir Tahran, devrimin, baskının, direnişin ve özgürlük arzusunun hikâyesini çarpıcı bir dille aktarıyor. Bazyar, hiçbir yere ait olamayan insanların acısını şiirsel bir dille anlatıyor.