haber

İrfaniye Mahallesi’nde tapu sevinci

Nilüfer’deki İrfaniye Mahallesi gelişme alanında 1/1000 ölçekli İrfaniye Uygulama İmar Planı dâhilinde yapılan şuyulama çalışması tamamlandı. Uygulama sonucunda yeni imara açılan İrfaniye Mahallesi’nin yerleşik alanı korunarak, konut gelişme alanları yapılaşmaya uygun hale getirildi. Çalışma sonucunda mahalle sakinlerine tapuları da verildi.

 

Mahalle sakinleri Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve meclis üyelerinin de katıldığı törende imarlı tapularını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in elinden aldı.

İrfaniye Mahalle Meydanı’nda gerçekleştirilen tapu dağıtım töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, herkesin hakkının tam olarak verildiğini ifade etti. Bozbey, şuyulandırma sonucunda herkesin memnuniyetini sağlayacak şekilde tapu düzeyine gelindiğini kaydetti. Mustafa Bozbey, “Kamu tapusu olmayan bir bölgemiz. Tam tamına yasanın elverdiği terk oranıyla çözümlenmiş durumda. Bundan sonra herkes kendi müstakil tapusuyla inşaat yapabilir. Şuyulandırma yaparak burada çok önemli bir sorunu da çözmüş olduk. Herkesin hakkını teslim etmek çok önemli. Plan yaparsınız ama bu plan neticesinde şuyulama yapmazsanız, vatandaşların bir kısmı kârlı bir kısmı zararlı olur. Bunun önüne geçmenin yolu şuyulama yapmaktır. Çalışma arkadaşlarım burada özverili bir şekilde çalışarak en iyi şekilde ve en adaletli bir şekilde çalışmalarını tamamlamışlardır,” diyerek İrfaniye Mahalle sakinlerinin tapularının hayırlı olmasını diledi.

 

Bozbey’den tapu harcı müjdesi

Nilüfer Belediyesi’nin şuyulama yapmış olduğu her bölgede yasal olarak tapu bedeli aldıklarını kaydeden Başkan Bozbey, eski köy alanlarında yapılan şuyulama çalışmalarından tapu harcı alınmayacağını söyledi. Bozbey, “Biz Nilüfer Belediyesi olarak şuyulama yapmış olduğumuz her bölgede yasal olarak tapu bedelleri, tapu harçları alıyorduk. Fakat zamanında köy alanı olan kırsaldaki mahallelerimizde tapularınızdan almış olduğumuz harçları biz belediye olarak, kurum olarak talep etmeyeceğiz. Tüm masrafları belediye olarak karşılamış oluyoruz,” şeklinde konuştu.