haber

İşçi Filmleri Festivali 9’uncu kez perde açıyor

Bu yıl ‘Her yer festival, her yer direniş’ temasıyla 17 farklı ülkeden 76 filmin ücretsiz olarak gösterileceği 9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 20 Aralık Cuma günü Konak Kültürevi’nde düzenlenecek kokteylle başlayacak.  30’u aşkın filmin Bursalılarla buluşacağı festival, Serkan Ocak’ın belgesel filmi Resist ile başlayacak. Gecede Grup Meluses de konser vererek katılımcılara müzik ziyafeti sunacak.

 

Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadelelerini beyaz perdeye taşıyan festivalin Bursa ayağına Nilüfer Belediyesi’nin yanı sıra, Nilüfer Kent Konseyi, DİSK/Güney Marmara Bölge Temsilciliği, KESK Bursa Şubeler Platformu, TÜRK İŞ/Petrol-İş, TÜRK İŞ/ Yol İş 1 No’ lu Şube TÜRK İŞ/TÜMTİS, Bursa Tabip Odası, TMMOB Bursa İKK, Mudanya Belediyesi, Mudanya Kent Konseyi, Çağdaş Hukukçular Derneği, Doğader ve Bursa Halkevleri de destek veren kurumlar oldu.  

 

Festival kapsamında ülke gündemine ve direnişlere dair panellerde gerçekleşirken, akademisyen ve yönetmenlerle de söyleşiler düzenlenecek. Hayatını kaybederek beyaz perdeye veda eden Usta oyuncu Tuncel Kurtiz’in de anılacağı festival kapsamında film gösterimleri Konak Kültürevi, Nilüfer Kent Konseyi, Baroevi Lokali, Yıldırım Halkevi, Baob Yerleşkesi, Adaköy Hacı Bektaşı Veli Kültür Derneği, Mudanya Uğru Mumcu Kültür Merkezi, Asder Gösterim Salonu, Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneği’nde yapılacak.

Filmleri, yarışmasız, sponsorsuz ve gönüllülerin emeği ile seyirciden ücret almadan perdeye taşıyan ve 27 Aralık’a kadar devam edecek olan “Uluslararası İşçi Filmleri Festivali” programı, gösterim yerleri ve söyleşi tarihleri hakkında detaylı bilgi www.iff.org.tr adresinden alınabilir.

 

Farklı kapılar aralanıyor

 

KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Güney Özkılınç festival programı hakkında bilgi verirken, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman da , “9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’yle farklı kapıları araladığımıza, emeği ve özgürlüğü ifade eden yapımları kitlelerle buluşturduğumuza inanıyorum. Bu çerçevede, eşitlikten, emekten ve özgürlükten yana pek çok paydaşla bir projede buluşmak büyük mutluluk. Birbirinden değerli yapımları kentimize taşıyan tüm katılımcılara, düzenleyenlere, destek verenlere ve festivalin uzun soluklu olması çabasını sergileyen herkese teşekkür ediyorum. Düzenlenecek panellerin de hafızamıza önemli kazanımlar sunacağına inanıyorum. 9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin “Karagöz ve Şarlo” imgesi de oldukça anlamlı” dedi.