haber

Işıktepe’ye sağlık ocağı ve sosyal tesis için ilk harç konuldu

Sosyal yönetim anlayışıyla kentin her köşesindeki ihtiyaçları önceliklerine göre gideren Nilüfer Belediyesi, Işıktepe Mahallesi’nin sağlık ve sosyal tesis ihtiyacını gidermek için düğmeye bastı. İki kattan oluşan 400 metrekareyi aşkın binanın temeli, yoğun katılım eşliğinde atıldı. Mahalle Muhtarı Halim Sarıyel’in teşekkür konuşması eşliğinde başlayan törende söz alan Başkan Mustafa Bozbey, Işıktepe’nin sorun ve ihtiyaçlarına dikkat çekti.

Nilüfer Belediyesi olarak yalnızca belediyelerin hizmet alanlarıyla sınırlı kalmadıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Kurum olarak bölgelerimizin sorunlarını yakından biliyoruz. Nilüfer’de sağlık alanında ihtiyaçların giderilmesi için bir model oluşturduk. 2001-2008 yılları arasında Uludağ Üniversitesi ile birlikte örnek çalışmalar yaptık. Nilüfer Halk Sağlığı Projesi, bu süreçte ilçe halkına büyük yarar sağladığı gibi örnek bir modelin başlangıcı olmuştu. Ancak 2008 yılında Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda bize bağlı olan merkezleri İl Sağlık Müdürlüğü’ne devrettik. Yeni başlanan sistem halk sağlığı modeli kadar fayda sağlamadı. Tedavi edici sistemlere direnen bir model ve ülkeler çok zarar görüyor. Bu model hastalık öncesi eğitimle insanların sağlığını koruyor. Aile hekimliğine geçince bu bölgedeki insanlar Ataevler ve Fethiye’ye gittiler. Bir türlü yerinde hizmet verilemedi. Bu tesisi söz alarak yapıyoruz. Buraya aile hekimi verecekler. Bu tesis ayrıca halk evi ihtiyaçlarını da giderecek. Önümüzdeki yıl tamamlanacak bina birçok alanda soruna çözüm üretecek. Mahalle komitelerimize de ev sahipliği yapacak bu tesis bölgeye ayrı bir değer katacak,” dedi.

Mahalle hakkında çıkan kentsel dönüşüm söylentilerine de değinen Başkan Bozbey, “Kentsel dönüşüm ve yenileme birbirine karışıyor. Kentsel dönüşüm insanla başlar insanla biter. Bunun arasında yenileme vardır. Bu bölge insanını müstakil evden 10 katlı binalara yerleştirirseniz mutlu olamaz. O şartlara insanları hazırlamanız gerekir. Zamanla kentsel dönüşüm olabilir ama önce insanların ve çevrenin de bu değişime hazır olması gerekir. Bizim için her zaman önce insan. İnsana yatırım yapan bir kurum olarak çalışıyoruz,” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve davetliler, butona basarak ilk harcı temele koydu. Davetliler ve Başkan Bozbey daha sonra Nilüfer Belediyesi tarafından mahallede verilen iftara katılarak, dualar eşliğinde oruç açtı.

İki katlı ve toplam 432 metrekare büyüklüğünde olacak sosyal tesis binası, içinde iki aile hekiminin çalışabildiği ve aynı zamanda aile planlaması yapılabilen, gebe ve çocuk izleme odalarını da bünyesinde barındıracak.

Birinci katta, iki hekim odası, bir tıbbı müdahale odası, bekleme salonu ve laboratuvar bulanacak. Sağlık ocağına ait odaların  hemen yanında ise iki ofisi içeren muhtarlık odası da yer alacak. Diğer yanda ise Işıktepe Camii’nin ihtiyaç duyduğu temizlik üniteleri inşa edilecek. Tesisin ikinci katında ise gebe izleme ve aile planlaması, bebek emzirme, aşı ve bebek çocuk izleme merkezi yer alırken, yine bu katta, mahalle halkının yararlanacağı taziye odası da yer alacak. Mahalle Komitesi için ayrılan bölümde de halk sorunlarını rahatlıkla dile getirme imkanı bulacak.