haber

İzmirli Boşnaklar’dan Nilüfer’e teşekkür ziyareti

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Halk Evi’ndeki makamında İzmirli Boşnakları ağırladı. Nilüfer Belediyesi ile Bosna Hersek’in Zavidovici Belediyesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Kovaçi İlköğretim Okulu’nun spor salonunu yenilenme çalışmalarından dolayı teşekkür eden 80 kişilik heyet, memnuniyetlerini dile getirdi.

 

Ziyarette, Dünya Boşnaklar Kongresi Türkiye Koordinatörü ve İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, Dünya Boşnaklar Kongresi Bursa Koordinatörü ve Bursa Balkan Kadınlar Derneği Başkanı Hayriye Kosova ile Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Rahşan Duygu Tursun da yer aldı. Konuklar selden  zarar gören okulun Nilüfer Belediyesi katkılarıyla onarılarak kullanılır hale getirilecek olmasının önemini vurguladı.

 

Başkan Bozbey'e misafirperverliği ve anlamlı projeye katkılardan dolayı teşekkür eden Dünya Boşnaklar Kongresi Türkiye Koordinatörü ve İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, “Bu tür proje ve  çalışmalarla Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkiler daha ileri safhaya ulaşacak. Umarım Nilüfer Belediyesi ile Zavidovici Belediyesi arasında da kardeşlik protokolü imzalanır ve daha güzel dostluklar oluşur. Desteğiniz için tüm Boşnak halkı adına size çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Aramızda Gönül Sınırı Yok”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Bozbey de “Bizim bir süredir o bölgeyle ilişkimiz var. Zavidovici ile güzel bir proje hayata geçiriyoruz. Hep beraber orada açılış yapacağız. O bölge bizim için önemli. Osmanlı, yaklaşık 500 yıl oralarda yer almış. İş birliğine ihtiyaç duyan ve bizimle aynı duyguları paylaşanlara elimizi uzatmalıyız. Onların sorunlarının çözümü için duyarlılık göstermek gerekir. Bölge insanının manevi desteğe de ihtiyacı var. Arada sadece bir iki sınır var ama gönül sınırı yok. Nilüfer Belediyesi olarak elimizden geldiğince bölge halkına destek olmaya devam edeceğiz. Bu konuda sadece yerel değil, genel yönetimlerde duyarlı olmalı” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Başkan Hamza Yavuz ve ekibi Başkan Bozbey, günün anısına bir teşekkür plaketi verdi.