haber

Japon Öğretmene duygusal veda

İki yıldan bu yana Nilüfer Kent Konseyi’nde dönemsel olarak  Japonca dil dersleri veren Hirokoto Anraku, atölye çalışmasını tamamlayarak ülkesine dönme kararı aldı. Gönüllü olarak, hiçbir karşılık almadan dil dersleri veren Anraku Nilüfer’de bulunduğu süre içinde  Sevgi Korusu’na da katılarak Türkçe ve Japonca şarkılar seslendirdi. Nilüfer Belediyesi’nin kardeş şehri Tokai’den gelen 76 yaşındaki fedakar öğretmen,  iki ülke arasında da kültür elçisi oldu.

Japon Öğretmen için Kent Konseyi bahçesinde veda kokteyli düzenlendi. Kokteyle Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge, Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu yaptığı konuşmada Hirokoto Anraku’nun çalışmalarını anlattı. Anraku’nun Türk kültürüne olan bağlılığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Eminiz ki, ülkesinde de kültürümüzü en iyi şekilde anlatacaktır” dedi.

Japon Öğretmen Hirokoto Anraku da yaptığı duygusal konuşmada öğrencilerine ve Nilüfer Kent Konseyi’ne teşekkür etti. Nilüfer’i hiç unutmayacağını kaydeden Japon Öğretmen, Başkan Mustafa Bozbey’e de desteğinden dolayı teşekkürlerini iletti. Anraku  Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret ettiğini kaydederek “Atatürk’ün yaptıklarından  ve sözlerinden çok etkilendim” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge, Başkan Bozbey adına Anraku’ya plaket ve armağan takdim etti.

Bu arada Japonca dil atölyesini bitiren öğrencilere sertifikaları verildi.