haber

Japon personelden Nilüfer’e duygusal veda

Nilüfer Belediyesi’nin, kardeş belediyesi Japonya’nın Tokai Belediyesi ile kurumsal birlikteliğin geliştirilmesi ve yeni projelerin üretilmesi amacıyla gerçekleştirdiği personel değişimi programının bu yıl altıncısı gerçekleştirildi. Tokai Belediyesi’nde 4 yıl Afet Önleme ve Kriz Yönetimi Uzmanlığı yapan ve şuan Yangın Söndürme Birimi’nde çalışmalar yürüten Hiroyuki Kawasaki, personel değişim programı kapsamında 6 Aralık’ta Nilüfer Belediyesi’ne geldi.

Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Departmanı’nda çalışmalara katılan Japon personel, 25 Aralık tarihine kadar belediye bünyesindeki birçok birimi de tanıma fırsatı buldu.

Nilüfer Belediyesi’ne bağlı Arama Kurtarma ekibiyle birlikte eğitimlere ve tatbikatlara da katılan Hiroyuki Kawasaki, hem çalışanlarla hem de gönüllülerle bilgi ve deneyim alışverişinde bulundu.

Hiroyuki Kawasaki çalışma saatleri dışında da kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu.

Nilüfer Belediyesi’ndeki çalışma süresini dolduran Japon personel kentten ayrılırken duygusal anlar yaşadı. Değişim programının her anlamda kendisine çok şey kattığını belirten

Hiroyuki Kawasaki, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve belediye personelinin ilgisinden çok memnun kaldığını belirtti. Hiroyuki Kawasaki “Nilüfer bence çok özel bir ilçe, doğası ve tarihi güzelliklerini gezme imkanı da buldum. Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi edindim. Nilüfer Belediyesi teknolojik çalışmayı yakalayabilen iyi bir belediye konumunda, misafirperverliklerinden dolayı Nilüfer Belediyesi çalışanlarına ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ederim” dedi.

Hiroyuki Kawasaki’yi eşi Seden Bozbey ile beraber uğurlayan Başkan Mustafa Bozbey de “Japon konuğumuz ile personelimiz çok iyi dostluklar kurdu. Hiroyuki Kawasaki artık Nilüfer Belediyesi’nin fahri çalışanı, biz de onu çok sevdik onu her zaman misafir etmek isteriz” ifadelerini kullandı.