Kaçar’dan bir madalya daha

Almanya’nın Saksonya Eyaleti, Zittau kentinde düzenlenen 100 metre engelli yarışlarına katılan Kaçar, 65-69 yaş kategorisindeki sporcuların katıldığı müsabakada 16.55’lik derecesiyle ikinci olarak, Türkiye’ye gümüş madalya ile döndü.

Kaçar’ın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey  “Nilüfer Belediyespor Kulübümüzün atleti olan Dr. Murat Kaçar, son beş yılda 2 Avrupa Şampiyonluğu, 1 Dünya üçüncülüğü, 2 Avrupa ikinciliği ve 1 Avrupa üçüncülüğü ile madalyalarını Türkiye’ye kazandırdı. Kendisini bu başarılarıyla bize yarattığı coşku ve gurur nedeniyle kutluyorum. 7’den 70’e her Nilüferlinin en az bir spor dalıyla uğraşması hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” dedi.

Türkiye 18. Avrupa Veteranlar Şampiyonası’na erkeklerde 28 ve bayanlarda 5 olmak üzere toplam  33 sporcu ile 67 farklı branşta katılırken, 4 sporcumuz müsabakalarda elde ettiği başarılı sonuçlarla Türkiye’ye 6 madalya kazandırdı.

Kaçar geçtiğimiz yıl da İtalya’da düzenlenen 2. Avrupa Master Oyunları’nda 100 metre engellide şampiyon olmuştu.