haber

Nilüfer’e bir kardeş de Polonya’dan

Nilüfer Belediyesi’nde düzenlenen protokol imza törenine Lublin Belediye Başkanı Krzysztof Zuk, başkan yardımcıları ile birlikte katıldı. Nilüfer Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve ilgili müdürlerin de hazır bulunduğu imza töreninde her iki belediye tarafından, çalışma grupları aracılığıyla, iki kentin tanıtımı ile ilgili karşılıklı etkinliklerin yürütülmesi, deneyimlerin paylaşılması ile karşılıklı olarak kentsel planlama, kentsel yönetim ve kentsel gelişme konularında çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Nilüfer’in çağdaş ve hızla büyüyen yapısından oldukça etkilendiklerini belirten konuk Belediye Başkanı Krzysztof Zuk, “Yaklaşık 800 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan kentimizde azalan nüfusumuzu yeniden artırabilmek ve gençlerimizi gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle yaşadıkları yerde tutmak için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle bu yönüyle Nilüfer Belediyesi’nden örnek alacağımız faaliyetlerin olacağına inanıyorum” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey de Nilüfer Belediyesi olarak kardeş belediye anlaşmalarına büyük önem verdiklerini belirtti. Bozbey, “Kardeşlik projemiz her iki kentin halkına katkı sunacaktır. Farklı kültürlerden insanlar olarak, hem kültürlerimizi, gelenek göreneklerimizi öğrenmek hem de dünya barışına katkı sağlamak sorumluluğumuzdur” diye konuştu.  

İki kent arasında eğitim ve kültür kurumları aracılığıyla karşılıklı olarak gençlik, sanat ve spor gruplarının değişim faaliyetlerinin yürütülmesi için çaba göstereceklerini vurgulayan Bozbey, yerel şirketlerin, araştırma kurumlarının, turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve birbirleriyle bağlantılarının kurulmasının yanı sıra kentsel deneyimlerin paylaşılmasını amaçladıklarını kaydetti.   

Kültürlerin buluşturulmasını ve kaynaştırılmasını sağlayan kardeş kent uygulamasını aynı zamanda dünya barışına hizmet eden bir yaklaşım olarak değerlendiren Nilüfer Belediyesi’nin 16 kardeş kenti var.
Yurtdışından; Sirderya-Kazakistan, Ardino-Bulgaristan, Nikolayev-Ukrayna, Braila-Romanya, Nizami- Bakü/Azerbaycan, Tokai-Japonya, Cerro-Havana/Küba, Umeå-İsveç, Kekava-Letonya, Peja-Kosova; yurtiçinden de Dalyan-Muğla, Çakırlı-Orhangazi, Yeniköy-Orhangazi, Çeltikçi-M. Kemalpaşa, Kırklareli, Dinar-Afyon ve Adalar-İstanbul belediyeleri ile kardeş olan Nilüfer Belediyesi; Yunanistan’ın Veria ve Serez belediyesinin yanı sıra Fransa’nın Chalette Sur Loing belediyeleriyle de imzalanan protokollerin ardından kardeş kent olma yolundaki çalışmalarını sürdürüyor.