haber

Nilüfer’de Dil Bayramı öğrencilerle kutlandı


Aynı zamanda Dil Derneği Bursa Temsilciliği görevini yürüten Akdoğan, dünyada her iki haftada bir dilin artık kullanılmaması ya da başka dillerin esareti altına girmesi nedeniyle öldüğünü belirttiği konuşmasında “Türkçenin böyle bir tehditle karşı karşıya olmadığını ancak, özellikle İngilizce kelimelerin istilasına maruz kaldığını belirtti.
Türkçenin korunmasında genç neslin üzerine düşen sorumluluklarını hatırlatan Akdoğan, öğrencilerden yabancı dillerden konuşma dilimize yerleşmeye başlayan kelimeler yerine Türkçe karşılığı olan kelimeleri kullanmalarını istedi. Dil ve düşünce arasındaki ilişkinin önemini vurgulayan Akdoğan, kullanılan dilin aynı zamanda bir milletin tarihini, kültürünü kısacası benliğini içerdiğini belirtti.
Nilüfer Belediyesi kütüphanelerinin organizasyonuyla gerçekleştirilen Dil Bayramı etkinliğine; İlçe Milli Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Ahmet Uyar Ortaokulu, Karamehmet Ortaokulu, Cavit Çağlar Ortaokulu, Fethiye Ortaokulu, Şehit Faik Ortaokulu ve Demirci Ortaokulu’ndan öğrenciler katıldı.