haber

Kadın ressamların gözünden “Türkiye’den Kareler”

1991 yılında kurulan ve Bursa’da ilk olma özelliği taşıyan Bursa Kadın Ressamlar Derneği, Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda özel bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Her sergi için önceden tema belirleyen ve bu tema çerçevesinde çalışmalarını yapan Bursa Kadın Ressamlar Derneği bu defa Türkiye’den Kareler'i  tablolarına yansıttı. 29 kadın sanatçının, aynı ölçülerde yaptığı çalışmalar Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açıldı. Serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Başkanvekili  Zekeriya Işık da katıldı. Sergiyi gezerek eserleri inceleyen Işık, tüm kadın ressamları kutladı.


Işık,  Bursa Kadın Ressamlar Derneği Başkanı Tülin Barut ve diğer sanatçılara Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına çiçek vererek, tüm sanatseverleri bu özel sergiyi gezmeye davet etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e sergiye verdiği destek için teşekkür eden Bursa Kadın Ressamlar Derneği Başkanı Tülin Barut da "Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bizlerin ve sanatın her zaman yanında oldu” dedi.


Bursa Kadın ressamlar Derneği’nin Türkiye’den Kareler sergisi 31 Ocak Salı gününe kadar izlenime açık kalacak. Her sergiyi Bursa’da sadece bir kez sanatseverlerle buluşturduklarını belirten Bursa Kadın Ressamlar Derneği Başkanı Tülin Barut, Türkiye’den Kareler'i Bursa dışında da Ayvalık’ta izlenime açacaklarını kaydetti.