haber

Nilüfer ‘‘Çok Yüksek İnsani Gelişme’’ sıralamasında 6’ıncı

Türkiye’deki 30 büyükşehir il sınırı içinde yer alan en yüksek nüfusa sahip 150 ilçede “İnsani Gelişme Endeksi” araştırması yapan İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), bu araştırmada sonucuna göre dereceye giren belediyelere törenle plaket verdi.

 

İnsani Gelişme Endeksi araştırmasında, tüm çalışmalarını “önce insan” ilkesiyle yapan Nilüfer Belediyesi 150 ilçe belediyesi arasında 6’ıncı sırada yer aldı. İstanbul’da gerçekleştirilen plaket törenine, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu ile birlikte katıldı.

 

Yönetişim, sosyal kapsama, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevre ve ulaşım kategorileri altında toplam 50 başlıkta gerçekleştirilen araştırma sonucunda dereceye giren belediyelere, İNGEV Başkanı Vural Çakır tarafından plaket verildi.

 

Nilüfer Belediyesi Yeşil Bölge’de

İstatistiki verilerin yanı sıra belediyelerin faaliyet raporları, kurumsal internet siteleri, sosyal ağ paylaşımları ve gizli müşteri yöntemi ile elde edilen veriler sonunda Nilüfer Belediyesi, “Çok Yüksek İnsani Gelişme” anlamına gelen “Yeşil Bölge”de yer aldı.

 

Yeşil Bölge’de yer alan 18 ilçe belediyesi arasında 6’ıncı sırada bulunan Nilüfer Belediyesi, belediye bilgi paylaşımı ve saydamlık, belediyeye erişim, sosyal medya kullanımı ve seçimlere katılım oranı kategorilerinde yapılan araştırmaya göre Yönetişim Endeksi’nde de 3’üncü sırada yer aldı.

 

İNGEV Başkanı Vural Çakır, Nilüfer Belediyesi’ne değer görülen “Çok Yüksek İnsani Gelişme” plaketini Başkan Mustafa Bozbey’e verdi. Başkan Mustafa Bozbey, yaptıkları insan öncelikli çalışmalar sayesinde Nilüfer’in, yaşanabilir kentler arasında 6’ıncı sırada yer aldığını kaydetti. Bozbey, “Belediyelerin yapmış olduğu hizmetler, kentin geldiği nokta, yürütülen insani değerler, insan öncelikli yürütülen projelerin getirmiş olduğu sonuçları da değerlendirerek, böyle bir araştırma sonucu elde edildi. Nilüfer Belediyesi’nin 6’ıncı sırada yer alması, insanların mutlu ve huzurlu bir kentte yaşadıklarının ifadesi. Nilüfer’e ve Bursa’ya hayırlı olsun” dedi.

 

İnsani gelişme zirvesi düzenlendi

Düzenlenen plaket töreni öncesinde de insani gelişme farkındalığını artırmak ve iş hayatında sosyal kapsamanın yerini güçlendirmek amacıyla “Act* Human İnsani Gelişme Zirvesi” gerçekleştirildi. “İşimiz, Markamız, Hepimiz İçin: Daha Fazla İnsan” sloganıyla düzenlenen zirve büyük ilgi gördü.

 

İNGEV Başkanı Vural Çakır’ın açılış konuşmasıyla başlayan zirvede, The Coca Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent telekonferansla katılarak “Gelecek: Sosyal Şirket” hakkında önemli paylaşımlarda bulunurken, Prof. Yuval Noah Harari “21. Yüzyılın Yeni Zorlukları” konusunda düşüncelerini aktardı.

 

The Economist’in ileri teknoloji içerikli kültür eki 1843’ün Genel Yayın Yönetmeni Emma Duncan da “İnsani Gelişmeyi Şekillendirmede Şirketler” hakkında konuşurken, UNDP Özel Sektör ve Vakıflar Direktörü Marcos Neto “İş Dünyası ile Sürdürülebilir Kalkınma” konusunda bilgilendirme yaptı.

 

17 etkin sivil toplum kuruluşunun özel sektörle bir araya gelme fırsatı bulduğu zirvede ayrıca, mülteci çocukların mutluluk, özgürlük ve karşılaşma temasıyla yaptığı “Mülteci Ressamlar ve Çocuklar” resim sergisi de izlenime sunuldu. Zirvenin sonunda, İNGEV Başkanı Vural Çakır ile İnsani Gelişme Endeksi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Murat Şeker, ilçe belediyelerindeki insani gelişme endeksi ve kamuoyu algısı üzerine bilimsel verilerle önemli paylaşımlarda bulundu.