haber

Kadınlar Özlüce’de değişimin simgesi oldu

Derneğin açılışına katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadınların ürettiği el sanatları ürünlerinin satışına da destek olacaklarını söyledi. Açılış töreninde derneği el birliği ile geliştirmeyi hedefleyen kadınları, eşleri de yalnız bırakmadı.

Törende konuşan Başkan Bozbey, kadınların sosyal hayata katılmalarının yan sıra aile ekonomisine katkıda bulunmalarının da önemini vurgulayarak, “Bu tip dernekler geliştikçe ilçemiz ve Bursa da gelişecek. Bu dernekte çok yakında başlayacağını öğrendiğim kadınların ve çocukların kültürel gelişimine destek vermek üzere hayata geçecek eğitimler de son derece önemli,” diye konuştu. 

Nilüfer Kent Konseyi gönüllülerinin de desteği ile el sanatları kursları açan Özlüce Eski Sanatları Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri, Nilüfer Belediyesi tarafından kullanımlarına açılan, Özlüce’de restore edilen tarihi binada çalışmalarını sürdürüyor. Kültürevinin dekorasyonunu evlerinden getirdikleri eşyalarla sağlayan kadınlar, dernek çatısı altında, geleneksel sanatları yaratıcılıkları yorumluyor.  

Ahşap boyamadan, nakış dikişe, keçe işlemelerinden, geri dönüşüm ürünlerine dek pek çok alanda özgün çalışmalara imza atan kadınların yüzünde üretmenin verdiği mutluluğu okuyabilmek mümkün. Nilüfer’in bu küçük mahallesinde,  kadın derneği kurma fikrinin sahibi ise emekli olduktan sonra Özlüce’ye yerleşen ancak eve kapanmak yerine kendisi ile birlikte mahalleli kadınların da sosyalleşmesini sağlayan emekli öğretmen Nilgün Spav.  

Kadınların dernek faaliyetlerine ve açılan kurslara gösterdiği ilgiden son derece memnun olduğunu söyleyen Spav’ın şimdiki hedefi ise mahallede bir geri dönüşüm müzesi kurmak.