Kadınlar Topluluğu’ndan türkü geçidi

Halk müziği tutkunları Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryum’da düzenlenen konserde türkü ziyafeti yaşadı.

Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Kadınlar Topluluğu verdiği konser büyük ilgi gördü. Gecede, Şef Yaşar Kemal Alim yönetimindeki koro, Denizli yöresinden  ‘Mor kınalar yaktılar’ Bursa yöresinden ‘Menekşesi tutam tutam’ , Bolu yöresinden ‘Beyaz giyme toz olur’ Kayseri yöresinden ‘Yarim İstanbul’u mesken mi tuttun’ Ankara yöresinden ‘Entarisi mor imiş’ gibi, Anadolu’nun farklı yörelerinden türküler seslendirdi. Koristlerin solo seslendirdikleri parçalara konuklar da zaman zaman eşlik etti. Renkli geçen konser sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Zekeriya Işık  Şef Yaşar Kemal’e çiçek vererek kutladı.