haber

Kadınlardan “Hayat Dolu Buluşmalar”

Nilüfer Belediyesi’nin, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte gerçekleştirdiği Hayat Dolu Buluşmalar Projesi’nin ilk bölümü tamamlandı. Kadınların kendini geliştirmesi, hayata karşı daha bilinçli, etkili ve aktif katılım sağlamaları amacıyla düzenlenen eğitimlere  Nilüfer’in 7 mahallesinden 102 kadın katıldı.


AÇEV ve Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğiyle, Güngören, Kayapa, Kayapa TOKİ, Konak, Çalı, Işıktepe, Akçalar Mahallesi’nde düzenlenen eğitimlere 15-35 yaş arası genç kadınlar katıldı. 102 kadının iki ay boyunca, haftada iki gün bir araya geldikleri Hayat Dolu Buluşmalar Projesi’nin eğitimleri, AÇEV’in eğitmenleri tarafından verildi. Proje kapsamında kadınlar, kendini geliştirmek için vakit ayırma, sağlığını koruma, emeğini değerlendirme, eğitimine devam etme, sanat, teknoloji, medya gibi güncel konularda fikir alışverişinde bulundular, eşit paylaşım ve dayanışma konularını ele aldılar.


Eğitime katılan kadınlar Nilüfer Belediyesi Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde bir araya geldi.  Etkinliğe Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Pınar Göz, AÇEV Kadın Güçlenme ve Okur Yazarlık Eğitimi Birimi Yöneticisi Meltem Cantürk ile eğitimde yer alan kadınlar da çocuklarıyla birlikte katıldı. Hayat Dolu Buluşmalar Projesi’nde,  Nilüfer’in, Güngören, Kayapa, Kayapa TOKİ, Konak, Çalı, Işıktepe ve Akçalar Mahallesi’nde başlayan eğitimlerin 15-35 yaş arası genç kadınlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Pınar Göz, tüm katılımcılara Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına teşekkür etti.


AÇEV Kadın Güçlenme ve Okur Yazarlık Eğitimi Birimi Yöneticisi Meltem Cantürk de “Ben öncelikle Nilüfer Belediyesi ailesine çok teşekkür ediyorum. Bizim en değerli hazinemiz gönüllülerimiz ve sizlersiniz. Büyük bir emek verdiniz ve bu grupların faydasını ilerleyen dönemlerde daha çok göreceksiniz” diye konuştu. Hayat Dolu Buluşmalar Projesi katılımcıları da farkındalıklarının arttığını kaydederek, ‘Eğitimsiz anne ve babaların çocuklarının da eğitimsiz olacağını öğrendik ve çocuklarımızı ve toplumumuzu eğitmek istiyorsak önce kendimizi eğitmemiz gerekiyor” dedi. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen buluşmada Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’nın da sahne almasıyla kadınlar gönüllerince eğlendi.