haber

Kadınların el emeği ürünleri satışa çıktı

S.S. Bursa Lotus Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Nilüfer Belediyesi desteğiyle İhsaniye’de düzenlediği etkinlikte, 350’den fazla kadın el ürünlerini vatandaşla buluşturdu.

 

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde S.S. Bursa Lotus Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi öncülüğünde 350'den fazla kadın işletmeci bir araya gelerek bir ilke imza attı. Nergiz Döner, Derya Poyraz, Zeynep Sezen, Nilgün Alpak, Gülderen Tarcan, Reyhan Başaran ve Dilek Kaya'nın kurucusu olduğu Bursa Lotus Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesindeki 350 kadın, Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle İhsaniye Pazar Alanı'nda tezgah açarak el emeği ürünlerini satışa çıkardı.

Kooperatiflerin İl Sorumlusu ve CHP Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Vildan Özkula'nın 3 yıldır üzerinde çalıştığı proje kapsamında ilk etkinlik 24 Nisan Pazar günü İhsaniye’deki pazar alanında gerçekleşti.

Kooperatif aracılığıyla, kadınlara yeni bir bakış açısı kazandırmak istediklerini belirten Başkan Nergiz Döner, "Bir çağrı yaptık ve 350 kadınımızı bu alanda toplamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geliştirdiğimiz projenin Türkiye genelinde rol model olmasını arzuluyoruz. Küçük kazanımlarla kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerine yardımcı olmaya devam edeceğiz. Artık her ayın dördüncü pazar günü bu alandayız" diye konuştu.