Karamanlılar baz istasyonu için ayakta

Mahallelerine baz istasyonu kurulmasını istemeyen Nilüfer’in Karaman Mahallesi Sakinleri, baz istasyonunun kurulu olduğu evin önünde toplanarak ellerindeki dövizlerle baz istasyonunun yerinden sökülmesi için sloganlar attı. Karaman Mahallesi sakinleri adına bir açıklama yapan Sezgin Çelik baz istasyonu ile karşı karşıya yaşamanın psikolojilerini bozduğunu, aileleri tedirgin ettiğini ve sürekli endişe içerisinde yaşadıklarını söyledi. GSM şirketlerini insan sağlığını hiçe saymakla suçlayan Çelik, bazı ev sahiplerinin de para için komşularını hiçe saymakla eleştirdi.

Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na, Büyükşehir Belediyesi’ne, Nilüfer Belediyesine ve Kayamaklık’a başvuru yaptıklarını anlatan Çelik, “Eğer bu ülkede gerçekten adalet varsa, toplum huzuru ve sağlığı ön plandaysa, gelecek nesillere kanser denilen bu illeti aktarmak istemiyorsak, bu baz istasyonu derhal buradan sökülmelidir,” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından Karaman Mahallesi sakinleri protesto amacı ile yanlarında getirdikleri yumurtaları, baz istasyonuna doğru fırlattılar.