haber

Kayapa Katı Atık Tesisi’ne 672 imza ile itiraz ettiler

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Kayapa Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne tepkiler her geçen gün artıyor. Sivil toplum kuruluşlarının tepkisinin yanı sıra bölge halkı da projeye karşı imza kampanyası başlattı.

 

Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne karşı çıkan  Kayapa, Tahtalı, Kuruçeşme, Maksempınar, 30 Ağustos Zafer ve Güngören Mahallesi sakinleri tarafından toplanan 672 imza Nilüfer Kent Konseyi tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylanan ve askı sürecinde bulunan projeye ilişkin itiraz imzalarını Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Kırsal Alan Çalışma Grubu Başkanı Emre Karaöz ve Kayapa Mahalle Muhtarı Ali İhsan Dengiz Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettiler.

 

Mahallede yaşayanların tesis ile ilgili tedirgin olduğunu belirten Kayapa Mahalle Muhtarı Ali İhsan Dengiz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye sitemde bulundu. Muhtar Dengiz, “6 mahalleden toplanan 672 dilekçeyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na itiraz ettik. Bu çöplüğü yaptırmamak için elimizden geleni yapacağız. Mahalleli bu konuda çok tedirgin. 2 bin 500 nüfustan bir kişi de çıkıp ‘Bu proje buraya güzel olur’ demiyor. Hiç kimse istemiyor ve biz kesinlikle karşıyız. Türkiye’de hiçbir yerde böyle bir uygulama yok. 7 tane mahalle üzerinde çöplük. Altımız 3 bin nüfuslu konut alanı, çöplüğün iki kilometre altında 3 bin kişinin yaşabileceği konut alanı var, üstümüzde de Bursa’nın ve Türkiye’nin en büyük çöplüğü. Bakın Sayın Recep Altepe, şu an da Zafer Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin önündeyiz, ne kadar güzel yerler yapmış, çarşıyı buraya getirmiş ama çöplüğü de bizim Kayapa’ya getiriyor” şeklinde konuştu.

 

Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu Başkanı Emre Karagöz de askı sürecinde olan Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi projesine karşı olduklarını belirterek  mahalleli adına Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ilettikleri itiraz dilekçelerini dikkate almalarını istedi.