Kırgız heyet Nilüfer Belediyesi’nin planlarını inceledi

Planlı gelişim kenti Nilüfer, Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelere de örnek oluyor. Türkiye’de belediyelerin imarla ilgili yaptığı çalışmaları yerinde incelemek için Bursa’ya gelen Kırgızistan İmar Dairesi Başkanı ve Bakanlık Müsteşarı Borubaev Samat, İnşaat Komitesi Başkanı İsaev Jusupali, milletvekili Mademinov Muradyl ile Gosstroy Stats Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde ziyaret etti. Başkan Bozbey, Nilüfer’in planlı gelişimi için alınan kararlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kırgız heyet, Başkan Bozbey’e yaptıkları ziyaretin ardından Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan ile birlikte Plan Proje, Emlak ve İstimlak, İmar ve Şehircilik Müdürlükleri’ni gezerek incelemelerde bulundu ve bilgi aldı.