haber

Kitap Fuarı’nda Yaşar Kemal konuşuldu

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bu yıl da TÜYAP 14. Bursa Kitap Fuarı’nda çeşitli etkinliklerle yer alıyor. 

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü söyleşi düzenledi. “2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal” etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşiyi Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ile Nilüfer’in Bursa’da sanatın merkezi olduğunu ifade eden Kütüphane Müdürü Şafak Pala gerçekleştirdi.  

“2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal’i Konuşuyoruz” konulu söyleşiye ilgi büyüktü. Çekirge Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye Nilüfer Belediye Başkanvekili Fırat Emiroğlu, usta yazar Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda Yaşar Kemal okuru da katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Fırat Emiroğlu, Nilüfer’in Bursa’da sanatın merkezi olduğunu ifade etti. Emiroğlu, “Kültür ve sanat adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bunun da hakkını verebildiğimizi düşünüyorum. Sanat konusunda çıtamız çok yüksek, ama hedeflerimiz ondan daha ileride. Ben bu söyleşiyi hazırlayan arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum. Söyleşiye katılan tüm konuklarımıza Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey adına teşekkür etmek istiyorum” dedi 

Böyle bir söyleşide Yaşar Kemal’i konuşmanın heyecanını yaşadığını söyleyen Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala “2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal” etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Dünya’da Türkçe ve Türk dilinin yer almasında en büyük payın Yaşar Kemal’e ait olduğunu ifade eden Pala, “Yaşar Kemal bir yol açtı ve diğer yazarlar onu takip ettiler. Eserleri 40 dile çevrilmiş, bu toprakları dünya ile tanıştıran bir yazardır Yaşar Kemal. Biz de Nilüfer Belediyesi olarak 2016 yılını Yaşar Kemal’e adadık. Tüm  yıl boyunca düzenlenecek söyleşi, sempozyum, sergi ve atölyelerde her yaştan sanatsevere ulaşmayı hedefliyoruz”dedi

 

Yaşar Kemal Çukurova’dır Anadolu’dur

Söyleşinin ikinci bölümünde konuşan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da Koca Çınar Yaşar Kemal’i anlattı. Özkılınç, “Yaşar Kemal bir Çukurova’dır,Anadolu’dur aslında. Anadolu’dan Dünya’ya seslenen, yani yerelden evrenselliği yakalayabilmiş nadir yazarlarımızdandır. Onun romanlarının, şiirlerinin bu kadar zengin olması, bu kadar insanı derinden etkilemesinin en önemli nedeni bir çok insan ile yüzyüze gelmiş olmasındandır. Çukurova’nın ırgatları ile bir arada olmuştur, pamuk toplamıştır, köy kahvelerinde sohbetleri dinlemiştir. Yaşar Kemal dilimize yüzlerce yeni sözcük kazandırarak, ‘Yaşar Kemal Sözlüğü’nün oluşmasını sağlamıştır. Bu yönü ile bir Çukurovalı biri olarak Yaşar Kemal’in ölümünün birinci yılında kendisini saygı ile anıyorum” dedi.

Söyleşinin sonunda Nilüfer Belediye Başkanvekili Fırat Emiroğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ile Kütüphane Müdürü Şafak Pala‘ya çiçek vererek teşekkür etti.

 

Nilüfer Belediyesi standına büyük ilgi

27 Mart’a kadar açık kalacak olan TÜYAP Kitap Fuarı’nda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün açtığı stant yoğun ilgi görüyor. Fuarda açılan Sanat Gişe’de de 27 Mart-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak 5. Nilüfer Tiyatro Festivali biletlerinin de satışı devam ediyor.