haber

Kızılay Nilüfer’de kan alma merkezi açıyor

Bölgedeki kan ihtiyacının karşılanması amacıyla vatandaşların kolayca ulaşabileceği İhsaniye Aile Sağlığı Merkezi’nin bahçesinde kurulacak kan alma merkezi, önümüzde aylarda hizmet vermeye başlayacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Kızılay Güney Marmara Bölge Müdürü Dr. Nihat Çakır arasında imzalanan protokol törenine Bursa Kan Bağışı Merkezi Kan Merkezi Müdürü Dr. Orhan Emin Latif, Kan Bağışçısı Uzmanı Nurgül Engin Üzmez ile Belediye Başkan Yardımcıları Turgay Erdem, Nazlı Yazgan, Plan ve Proje Müdürü Tahir Yılmazeli de katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kan bağışı konusunda Nilüfer Belediyesi’nin oldukça hassas olduğunu vurgulayarak,  söz konusu kan alma merkezi sayesinde Nilüferlilerin kent merkezine gitmeden ve trafikte vakit kaybetmeden, kolayca ve kısa sürede kan bağışında bulunabileceklerini kaydetti.

Nilüfer Belediyesi Nilpark Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen imza töreni ardından konuşan Kızılay Güney Marmara Bölge Müdürü Dr. Nihat Çakır da ‘Nilüfer ilçesinde açacağımız bu merkez ile bağış oranının artacağına inanıyoruz. Güney Marmara Bölge Müdürlüğü olarak geçtiğimiz yıl 120 bin ünite kan topladık. Böylece kan bağışı toplama hedefimizin %92’sini karşıladık. Ancak Kızılay’ın vatandaşlarımızın günlük kan ihtiyacını karşılayabilmesi çok önemli.” dedi.  Bölgede günlük 3 bin ünite kan stoğunun  tedarik edilmesi gerektiğini hatırlatan Çakır, “Aldığımız kanların kullanılabilirlik süresi 42 gün olduğu için kan bağışını sürekli ve canlı tutmalıyız. Bursalıların ve Nilüferlilerin bu konuda gösterdikleri duyarlılığı arttırarak devam ettirmesini diliyoruz,” diye konuştu.