haber

Kızılcıklı Mahallesi’ne yeni spor alanları ve sosyal tesis

Başkan Bozbey, Kızılcıklı’da halkla bir araya da gelerek taleplerini dinledi. Son yerel seçimlerin ardından Hasanağa Mahallesi’nden ayrılarak yeni bir mahalle olan Kızılcıklı, Başkan Bozbey ve çalışma ekibini ağırladı.

 

Makamını bir günlüğüne Kızılcıklı’ya taşıyan Başkan Bozbey, güne esnaf ziyaretiyle başladı. Tek tek işyerlerine girerek hayırlı işler dileyen Başkan Bozbey, daha sonra unlu mamul üzerine faaliyet gösteren bir işyerinin açılışına katıldı.

 

Başkan Bozbey daha sonra Kızılcıklı Halı Saha ve Sosyal Tesisi’nin açılışını yaptı. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği açılışta Mahalle Muhtarı Engin Şahin ve Kızılcıklı Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İrfan Karakaya yaptıkları konuşmada böyle bir tesis mahalleye kazandırdığı için teşekkür etti.

 

Törende konuşan Başkan Bozbey de Kızılcıklı Spor Kulübüne kazandırdıkları modern tesis ile Nilüfer’e sosyal tesisiyle, halı sahasıyla pek çok olanağı birarada barındıran 10. tesisi kazandırdıklarını söyledi. Bozbey “Toplam 335 metrekare alana sahip Kızılcıklı Spor Kulübü Sosyal Tesisi ve Halı Sahamız, 4 adet soyunma odasıyla ve buradan yararlanacak olan halkımızın gereksinimlerini karşılayacak bölümleriyle modern bir tesis” dedi.

 

Yeni kurulan Kızılcıklı Mahallesi’nde kadınların ve gençlerin kullanabileceği sosyal donatı alanları talepleri de olduğunu söyleyen Bozbey, önümüzdeki yıldan itibaren mahallelere yapılacak olan Sosyal Yaşam Merkezleri projesi kapsamında bu talebi de karşılayacaklarını söyledi.

 

Tesisin Kızılcıklı halkına, Nilüfer’e ve Türk sporuna hayırlı olmasını dileyen Başkan Bozbey daha sonra mahalle halkıyla birlikte Kızılcıklı Halı Saha ve Sosyal Tesisi’ni hizmete açtı. Açılışın ardından Bozbey ve beraberindekiler halı sahada penaltı atışı yaptı.

 

Bocce sahası açıldı

Kızılcıklı’ya açılan ikinci spor tesisi Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu ve Ortaokulu’nda açıldı. Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan bocce sahası törenle açıldı. Okulda düzenlenen bahar şenlikleri kapsamında yapılan açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Törende konuşan Başkan Bozbey, 2007 yılında okulun öğretmenleri ve velileri tarafından temelleri atılan Hasanağa Toki Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarıları sonucunda okulun bocce sporunun kalbi haline geldiğini söyledi. Bozbey,  “Buradaki öğrencilerimizin başarıları sadece bu bölgemizi değil Nilüfer’in Bursa’nın da adını her yerde duyuruyor. Artık bir dünya markası oldular onun için tüm öğrencilerin özellikle de milli takım düzeyine yükselen milli olan öğrencilerimizin gözlerinden öpüyor başarıları ile övünüyor gururlanıyoruz” diye konuştu.

 

Bozbey,  kulübe bağlı öğrencilerin başarısının diğer öğrencilere de örnek olmasını istedi.

Törende Başkan Bozbey,  boccede Türkiye rekortmeni ve dünya üçüncüsü olan Hasanağa TOKİ Gençlik ve Spor Kulübü’nden İnci Ece Öztürk’e birincilik kupasını verdi. Öztürk de şampiyonluk madalyasını Başkan Bozbey’e verdi.

 

Daha sonrası bocce sahasının açılışını yapan Başkan Bozbey, öğrencilerle birlikte sahada atış yaparak renkli görüntüler sergiledi.