haber

Nilüfer’de Karadeniz fırtınası esti

Konak Kapalı Pazar Alanı renkli bir geceye sahne oldu. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Karadenizliler Gecesi yoğun katılımlı gerçekleşti. Konak Pazar Alanı’nı dolduran Karadenizliler horon teperek gönüllerince eğlendi. Gecede birçok yöresel sanatçı sahne alarak katılanları coşturdu.

 

Geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Bukle Erman ve Adil Kayaoğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut, CHP Bursa Milletvekili Adayı Lale Karabıyık ve çok sayıda davetli katıldı. Geleneksel hale gelen Karadenizliler Gecesi'nin her yıl düzenlemeye devam edeceklerini belirten Başkan Bozbey, “Birliğin, beraberliğin, bir arada gülmenin, eğlenmenin, yeri geldiğinde de birlikte ağlamanın var olduğunu,  içimizde olduğunu gösteriyorsunuz. Karadenizliler ülke savunmasında hep ön tarafta saf tutmuşlardır, vatanına, milletine, bayrağına bağlı kahraman insanlardır. Sizlerle kentimiz daha da güçleniyor. Nilüfer Belediyesi olarak, bu dayanışma ruhunu desteklemeye, kimseyi ötekileştirmeden, tüm kültürlere kucak açmaya devam edeceğiz. Bugün Nilüfer, 360 bine dayanan nüfusuyla, Türkiye’nin tüm renklerini, Anadolu’nun tüm güzelliklerini bağrında taşıyor. Kentimizde yaşattığınız Karadeniz kültürü de bizim için büyük zenginlik” şeklinde konuştu.

 

Karadeniz türküleriyle renkli bir gece geçiren katılımcılar horon çekerek gecenin tadını çıkardı. Konuşmasının ardından Başkan Bozbey sahne alan sanatçıları çiçek vererek kutladı.