haber

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni halkın lideri Kılıçdaroğlu açtı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen görkemli açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, çok beğendiği Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni ve Cumhuriyet Meydanı’nı katılımcı demokrasinin örnekleri olarak nitelendirdi.  

 

 

Nilüfer Belediyesi Halk Evi, halkın lideri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve halkın katılımıyla coşku, kardeşlik içinde açıldı.

 

CHP’nin Bursa mitinginde halka seslenen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim döneminin en kalabalık mitinginin ardından Nilüfer Belediyesi Halk Evi açılışına katıldı. CHP Genel Başkanı’nı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey,  meclis üyeleri, milletvekili adayları, belediye çalışanları ile birlikte Cumhuriyet Meydanı girişinde çiçeklerle karşıladı.

 

CHP Genel Başkanı, Başkan Bozbey ile birlikte “Başbakan Kılıçdaroğlu” sloganları, sevgi gösterileri ve alkışlar eşliğinde tören alanına geçti.

 

CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi Üyeleri, CHP Bursa Milletvekilleri, CHP milletvekili adayları ve çok sayıda halkın katıldığı törende konuşan Başkan Bozbey, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu  “Demokrasi kentine, katılımcılığın kentine, özgürlüğün kentine, sosyal belediyeciliğin, eşitliğin, vicdanın kentine hoş geldiniz” diyerek selamladı.

 

1999 yılında göreve geldiğinde Belediye’ye bir hizmet binası kazandırmanın öncelikleri arasında olduğunu söyleyen Başkan Bozbey,  “Hiç kültür evi olmayan Nilüfer’e 5 kültür evi, kazandırdık. Hiç kütüphanesi olmayan kentimizde şimdi 5 kütüphanemiz var. Şiir Kütüphanemiz Türkiye’de ilk ve tek. 41 olan park sayımızı 232’ye çıkardık. 1999’da spor tesisi, bisiklet yolu, koşu yolu yoktu. Şu anda, 24 spor tesisimizle, 132 kilometrelik bisiklet yolumuzla 20 kilometrelik koşu yolumuzla 1999’da koyduğumuz, eğitim-bilim, kültür-sanat ve spor kenti olmak hedefimizi büyük oranda gerçekleştirdik” dedi.

 

ŞİMDİ ÖNCELİĞİMİZ DEMOKRASİ..

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, şimdi artık önceliklerinin demokrasi olduğunu belirterek şöyle devam etti:  “Ekmek kadar, su kadar yaşamsal öneme sahip olan demokrasiyi yerelden yeşertmek önceliğimizdir.  Bugün resmi açılışını yapacağımız Nilüfer Belediyesi Halk Evimizde, işte bu anlayışı tüm detaylarıyla barındırıyor. Belediye kasasından hiç para çıkmadan yaşama geçirdiğimiz bu binanın adını, katılımcılık anlayışımızın bir ürünü olarak, halkımızla birlikte verdik. Bu bina içerisinde yer alan meclis salonumuz karar verme süreçlerinde, mahalle komitelerimizle halkımızla birlikte vatandaşların, ilgili herkesin sorularına yanıt alabileceği, hesap sorabileceği bir yapıya sahip. Yine Türkiye’de ilk kez, yurttaşların halkın evinde, kendi seçtikleri milletvekilleriyle bir araya gelebilmelerini sağladık. Ancak bu odaları sadece CHP Milletvekilleri kullandı. Diğer partilere oda ayırdığımız halde kimse gelip halkla görüşmedi.”

 

Demokrasiden barıştan yana, kardeşlikten halktan yana bir anlayışa sahip olduklarını belirten Başkan Bozbey 2011’de CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile birlikte temelini attıkları Halk Evi’nin açılışını da yine birlikte yapmanın onurunu yaşadıklarını belirterek  “Sizin bu temeli atmanız, bize büyük bir enerji verdi. Daha çok, daha azimli çalışmamızı ve binamızı bir an önce tamamlamamızı sağladı. Şimdi, birazdan sizinle birlikte gireceğimiz Özgürlük Kapısı da, inanıyorum ki, yaşanacak bir Türkiye’nin kilidini açan bir başlangıç olur” diye konuştu.

 

NİLÜFER BELEDİYESİ TÜRKİYE İÇİN ÖRNEK…

Başkan Bozbey’in konuşmasının ardından sahneye çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sözlerine “Madem Başkanımız gülümseyin dedi hep beraber gülümseyelim. Bütün amacımız güzel bir Türkiye. Güzel ülkemizde yaşayan insanlar çatık kaşlı olmasınlar sokaklarda özgürce olsunlar gülümsesinler” dedi.

 

Bursa mitingi sırasında Bursaray seferlerinin durdurulduğunu öğrendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu “Gelirken söylediler ‘metroyu durdurdular o nedenle gelemedik’ dediler hiç önemli değil. Bu korkunun eseri” diye konuştu.

 

Kırgınlığın kavganın olmadığı Türkiye’yi yeniden inşaa edebileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “O nedenle 2015 seçimlerinde yaşanacak bir Türkiye dedik. Ciddi sorunlarımız var ama bu sorunları aşabilecek güce ve kapasiteye sahibiz. Nilüfer Belediyesi sadece Bursa için değil Türkiye için örnek olacak pek çok projeyi hayata geçirdi.”

Hizmet binasına Halk Evi adı verilmesini de değerlendiren CHP lideri “Buraya sizlerin oyuyla Halk Evi adı verilmiş bunun için de çok sevindik. Biz buna katılımcı demokrasi diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Nilüfer’e bir meydan kazandırılmasının da çok güzel olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Kentli olmak farklı bir şeydir kentli olmak kente de sorumluluk getirir. Kentlerde meydanlar vardır meydanlar enerjilerin boşaltıldığı yerdir. Meydanlar yasaklanmamalı yurttaşlara açılmalı. İnsanlar o meydanlarda özgürce düşüncelerini ifade edebilmeliler. Daha büyük meydanlarda özgürlüğü haykırmak insan haklarını savunmak kardeşliği barışı savunmak daha büyük meydanlarda kucaklaşmak umuduyla” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Konuşmaların ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başkan Bozbey ve protokoldekiler hep birlikte Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nin açılışını yaptı. Açılışın ardından CHP Genel Başkanı Halk Evi’ni gezdi. Halk Evi’ni çok beğenen Kılıçdaroğlu özellikle Meclis Salonu ve Basın Toplantı Odası’nın birçok belediyeye örnek nitelikte olduğunu söyledi.

 

Daha sonra Kılıçdaroğlu,  Başkan Bozbey’in makamına giderek bir süre görüştü. Makamda Başkan Bozbey, görme engelli sanatçı Eşref Armağan’ın “Anadolu” adlı tablosunu eşi Seden Bozbey ile birlikte Anadolu’nun Kemal’ine hediye etti.

 

Açılış töreninin ardından Onur Akın Cumhuriyet Meydanı’nda konser verdi. Meydanı dolduranlar, Bursaspor atkısı takarak türkülerini söyleyen Onur Akın ile keyifli saatler geçirdi.