haber

Konak şenlendi

Konak Mahalle Komitesi’nin Konak pazaryerinde düzenlediği şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Gün boyu süren etkinlikler sonunda Nilüfer Sevgi Korosu verdiği konserle kulakların pasını sildi. Vatandaşlar kurulan tezgahlarda alışveriş yaparken, yapılan gösterilerle keyifli anlar yaşadı.

Şenliğe Katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de esnafı ziyaret ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti. Konak Mahalle Komitesi’ne yaptıkları öncülükten dolayı teşekkür eden Bozbey, mahalle komitelerinin önemine dikkat çekti.

Katılımcı, demokratik, şeffaf bir yerel yönetim anlayışının tohumlarını ektiklerini ifade eden Bozbey, “Şimdi bu sistemin büyümesi, yeşermesi için elimizden geleni yapacağız. 2009 yılında Nilüfer Belediyesi olarak mahalle komitelerini kurduk. Katılımın, demokrasinin mekanizmasını oluşturduk. Katılımı, demokrasiyi bazı cilalı projelere indirerek, “yapıyormuş gibi göstererek” değil, mekanizmalarını kurarak, belediyemizin yönetim süreçlerinde yer vererek inşa ediyoruz. Sizler mahalle komitelerinde yer alanlar, mahalle çalışmalarına katılanlar çok değerli bir şey yapıyorsunuz,” dedi.

Gezi Parkı’nda günlerdir sürdürülen mücadeleye de dikkat çeken Bozbey, “Siz burada mahallenizde şenlik yaparken uzak değil yanı başımızda Taksim’de mahalleleri için, parkları için insanlar savaşıyorlar. Mahallelerine, parklarına sahip çıkanlara, Konak’tan selam gönderiyoruz. Taksim Parkı, hepimizin! Nilüfer’den, Konak’tan, Taksim Parkı’ndaki gençlerin, yurttaşların, gaz yiyen vekillerin, ağaçların, parktaki kedilerin, Gezi’nin düzenlemesini yapan Piccinato’nun tarihi bordürlerinin, doğasının, tarihinin, bayramını kutlayan emekçilerin yanında olduğumuzu duyuruyoruz” diye konuştu.