haber

Kukla Atölyesi’nde kendi oyuncaklarını yaptılar

Unutulmaya yüz tutmuş sanatların yaşatılması için projeler hayata geçiren Nilüfer Belediyesi düzenlediği sanat atölyelerine Kukla Atölyesi’ni de ekledi. Bu yıl ilk defa düzenlenen atölyede 4-12 yaş arasındaki çocuklar eğitmen Ata Yıldırım’dan kukla yapımını öğrendi. 3 ay süren atölyede eğitmen Ata Yıldırım, çocuklara ipli kukla, el kuklası, parmak kukla yapımına ilişkin eğitim verdi. Tasvir çalışmalarının da yapıldığı atölyede çocuklar, geçmişi çok eskilere dayanan  kuklacılığın inceliklerini öğrendi. 3 ay süren eğitimin sonunda ortaya çıkan kuklalar Konak Kültürevi’nde izlenime sunuldu. Serginin açılışına katılan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, çocukları kukla oyunları gibi geleneksel oyunlarla tanıştırmak, onların yaratıcılıklarını kullanmalarını  sağlamak  için böyle bir atölyeyi açtıklarını belirterek “Görüyoruz ki çok doğru bir karar vermişiz. Çocuklarımız kukla sanatını kısa bir sürede kavrayarak çok güzel kuklalar yapmışlar. Hepsini gönülden kutluyorum’ dedi.   
Eğitmen Ata Yıldırım, atölyede çocuklarla  aralarında  atıkların da bulunduğu günlük hayatta kullanılan objeleri kuklalaştırma çalışmaları yaptıklarını belirtti. Yıldırım “Bu atölyede çocukların hem motor becerilerinin gelişimine hem de dil becerilerinin gelişimine katkıda bulunduk. En önemlisi de kendi oyuncaklarını ürettiler. Bu Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği ilk atölye oldu. Yeni dönemde Kukla Atölyesi’ni sürdüreceğiz” dedi.

 

Konuşmaların ardında açılan sergi büyük ilgi gördü. Özellikle çocuklar kuklaları yakından inceleyerek keyifli anlar yaşadı.