haber

Macar heyet Nilüfer’in kültürel yapısını inceleyecek

Macaristan’dan Bursa’ya gelen heyet,  çalışmalarına Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’ni ziyaret ederek başladı. Toplum Kültürü Enstitüleri Genel Direktörü Magdolna Zavogyan, Judit Czink ve Eszter Szöllösi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile  makamında görüştü.


Kültürlerarası işbirliğini sağlamlaştırmak için Türkiye’ye  geldiklerini söyleyen Toplum Kültürü Enstitüleri Genel Direktörü Magdolna Zavogyan, Türkiye’de günlük kültürel hayatın nasıl olduğunu inceleyeceklerini belirtti.  Modern  toplumların birlikte yaşaması ve geçmişte kurulan bağların sağlanmasının önemine vurgu yapan Zavogyan, Nilüfer’in sosyal ve kültürel açıdan iyi bir örnek olduğunu kaydetti. Türkiye ve Macaristan arasında  kültürel bağın güçlendirilmesi  için incelemelerde bulunacaklarını da söyleyen Magdolna Zavogyan,  kültürel dayanışmanın sadece sanatla sınırlı olmadığını, toplumsal sorunların da  birlik ve beraberlik içerisinde çözülebileceğini ifade etti.


Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de konuk heyete Nilüfer’in kültürel ve sosyal yapısı hakkında bilgi verdi. Türkiye ve Macaristan arasında geçmişte olduğu gibi  günümüzde de  çok iyi bağlar olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “Macarları akraba olarak görüyoruz” dedi. Başkan  Bozbey, iki ülke arasında  kültürel  diyaloğun  gelişmesi için yapılacak çalışmalara destek vereceklerini  söyledi.


Ziyaretin sonunda  konuk  heyet Başkan Bozbey’e Macar köylüler tarafından yapılmış el işi hediyeler verdi.  Başkan  Bozbey de Bursa’yı ve ilçeyi simgeleyen hediyeler sundu. Macar heyet, Başkan Bozbey ile yaptıkları görüşmenin ardından Nilüfer Kent Konseyi’ni de ziyaret ederek yapılan  çalışmalar hakkında bilgi aldı.