haber

Mahalle Komitelerine “Temel Afet Bilinci Eğitimi”

 

Nilüfer’de Mahalle Komitesi üyelerine farklı konularda eğitimler verilmeye devam ediliyor. 7 mahalleden Nilüfer Kent Konseyi’ne gelen talep üzerine Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı Temel Afet Bilinci konulu eğitim verdi.

 

2015 yılında başlayan eğitimlere bu süre içinde Dağyenice, Balat, Çamlıca, İhsaniye, Görükle Dumlupınar, Fethiye ve Cumhuriyet Mahalle Komitesi üyeleri katıldı.

 

Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından Mahalle Komiteleri’ne verilen eğitimlerde hazırlanan sunumlarla katılımcılar bilgilendirildi. Eğitimde, Nilüfer Belediyesi’nin afet ve acil durumlara yönelik çalışmaları, mahalle afet konteynırları hakkında bilgilendirme, afetler hakkında bilgilendirme, deprem öncesi alınması gereken tedbirler, deprem anında yapılması gerekenler, Bursa’da yaşanmış depremler, acil durum telefonları gibi birçok konuda katılımcılar bilgilendirildi.

 

Yaklaşık bir buçuk saat süren eğitimler sonunda Sivil Savunma Uzmanlığı’na olumlu geri dönüşler yapıldı.

 

Sivil Savunma Uzmanlığımıza gelen talepler üzerine okul, fabrika ve işyerlerine de deprem, yangın ve temel afet bilinci konulu eğitimler veriyor.

 

20 mahalleye afet konteynırı

Öte yandan Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı’nca yürütülen “Her Mahalleye Afet Konteynırı Projesi’’ de devam ediyor. Proje kapsamında şu an 20 mahalleye afet konteynırı yerleştirildi.  2019 yılı sonuna kadar 64 mahallenin hepsine afet konteynırı konulması hedefleniyor.