haber

Matmazel Julie’ye büyük ilgi

Prova sonrasında soruları yanıtlayan oyuncular Özge Özder, Teoman Kumbaracıbaşı ve Sultan Ertuğrul oyun hakkında bilgi verdi. Bursalı tiyatroseverlerin Matmazel Julie ile gösterdiği ilgiden son derece memnun olduklarını belirten oyuncular, Nilüfer Belediyesi’nin tiyatro sanatına verdiği değerden son derece etkilendiklerini ifade ettiler.

Dünya tiyatro tarihinin en önemli oyunlarından biri olarak gösterilen, "iktidar" kavramını sınıfsal çatışmalar ile kadın-erkek ilişkisi üzerinden sorgulayan ve yazıldığı dönemden bugüne defalarca sahnelenen Matmazel Julie  Nilüfer Belediyesi sahnelerinde tiyatroseverleri konuk etmeye devam ediyor. İlk gösterimi 24 Aralık’ta başlayan ve Ocak ayı sonuna kadar toplam 10 gösterimle devam edecek olan Matmazel Julie'nin oyuncuları dün akşamki son provanın ardından tiyatro severler için kameraların karşısına geçti.

Yönetmen Mehmet Ergen'in eşsiz yorumuyla Nilüfer'de hayat bulan Matmazel Julie oyunu için kendisine gelen teklifi duyar duymaz bu işin içinde olmak istediğini belirten oyuncu Özge Özder’e göre, August Strindberg’in 1888’de yazdığı ve onlarca ülkede sahnelenen hikâyedeki iktidar kavramı ile sınıfsal çatışmalar yaşanmaya devam ediyor ve karakterler halen aramızda.  İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu olarak Nilüfer Belediyesi çatısı altında da oyunculuk yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Özder, “Günümüzde bile hala devam eden sınıf farklılıklarına dikkat çekmek istediğini düşündüğüm Nilüfer Belediyesi’nin  Matmazel Julie seçimi aslında bu kurumun bambaşka şeyler peşinde koşmak yerine, bu değerli eseri sahnelemesi topluma ve sanata karşı duyduğu sorumluluğu ve kıymetli bakış açını da yansıtıyor,” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi, yönetmen, oyuncular ve oyun metni arasında sağlanan sağlam birliktelik ve uyum sonucu başarının geldiğini ve oyunun kapalı gişe oynadığını söyleyen Teoman Kumbaracıbaşı ise “Prodüksiyon tiyatrosuna gönül veren Nilüfer Belediyesi’nin yapmaya çalıştığı şeyi çok yakında diğer belediyelerin de örnek almaya başlayacaklarına inanıyorum. Çünkü başarının nasıl geldiğinin bir tarifi var burada. Hem seyircinin hem oyucuların hoşuna giden, hem de belediyeyi tatmin eden bir oyun çıktığını gördükleri zaman insanların daha cesaretli davranacağını düşünüyorum,” dedi.     

“İstanbul’da oyunculuk yapan bizler için Bursa’da bu deneyimi yaşamak birler için son derece önemli,” diyen Sultan Ertuğrul da Bursalı tiyatroseverleri oyuna davet etti. Biletleri Uğur Mumcu Sahnesi, Konak Kültürevi ve Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki gişelerde satışa sunulan ve +16 yaş sınırı ile izleyici ile buluşan Matmazel Julie’den Esintiler, 21-22-28-29 Ocak’ta Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenecek.  

Nilüfer Sanat Tiyatrosu geçtiğimiz yıllarda da Aldatma, Kız Tavlama Sanatı, Koleksiyoncu ve Olağan Mucizeler gibi önemli oyunları prodüksiyon çalışması olarak sahnelemişti.