haber

Matmazel Julie’ye tam not


Kentin sanat yaşamında vazgeçilmez hale gelen Nilüfer Sanat Tiyatro her geçen yıl daha da zenginleşerek yolculuğuna devam ederken, "Aldatma", "Kız Tavlama Sanatı", "Koleksiyoncu" ve "Olağan Mucizeler"den sonra beşinci oyunuyla Nilüferlileri selamladı.  

Nilüfer Belediyesi’nin tiyatroya verdiği önem çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Nilüfer Sanat Tiyatro yapımı olan "Matmazel Julie", bu kez Yönetmen Mehmet Ergen'in eşsiz yorumuyla Nilüfer'de prömiyerini gerçekleştirdi. 

Nilüfer Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen Matmazel Julie adlı oyunun prömiyeri, Uğur Mumcu Sahnesi’nde yapıldı. August Strindberg’in kaleminden uyarlanan ve Mehmet Ergen’in yönettiği oyunda ünlü oyuncular, Elif Özge Özder, Teoman Kumbaracıbaşı ve Sultan Ertuğrul rol adlı. 

Annesinin feminizmi ve İşçi Partisi milletvekili olan babasının kayıtsızlığı arasında sıkışmış, benliğini arayan Julie’nin hikayesinin anlatıldığı oyun sonunda, izleyenler sanatçıları ayakta alkışladı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yönetmen Mehmet Ergen, oyuncular ve emeği geçen sahne arkası personeli kutlayarak çiçek verdi. Gecenin sonunda oyuncular düzenlenen kokteylde izleyenlerle bir araya gelerek, sohbet etti.

Matmazel Julie adlı oyun, 7-8-14-15 Ocak 2013’te Uğur Mumcu Sahnesi, 21-22-28-29 Ocak 2013 tarihlerinde de Nazım Hikmet Kültürevi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek