Nilüfer Belediye Meclisi Eğitim Bilim ve Teknoloji Komisyonu ile Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu üyeleri iş hayatındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
Özel Şahinkaya Okulları tarafından düzenlenen Kariyer Sohbetleri ‘Yaşamdan Dersler’ söyleşisine Nilüfer Belediye Meclisi üyeleri Berna Hacer Bilici, Rahşan Duygu Tursun, Ali Önder, Gizem Elmas, Aysel Okumuş katıldı. Moderatörlüğünü Nilüfer Belediye Meclisi üyesi Fırat Emiroğlu’nun yaptığı söyleşide öğrenciler sordu, konuklar cevapladı.
Kişinin hangi işi yaparsa yapsın hayallerinin ve hedeflerinin farklılık gösterebileceğini kaydeden Fırat Emiroğlu, “Hangi meslekle uğraşırsanız uğraşın hep kendinize bir hedef koyun. Hedefiniz olursa her zaman başarılı olursunuz. Örneğin ben konservatuar okumak istedim ama mimar oldum. Şimdi ise farklı sektörlerde çalışıyorum. Siyaset hayatın her alanında var. İleride kişisel düşünceniz ve ilkeleriniz doğrultusunda siyasi yolunuzu belirlersiniz” dedi.
Hedefler bitmez
Yaş ne olursa olsun hedeflerin asla bitmeyeceğinin altını çizen Aysel Okumuş da, “İş hayatında emekli olsanız bile normal hayatınızda hedefler hiçbir zaman bitmez. Devir gelişim ve değişim zamanı. Yaş ne olursa olsun insan kendini yenilemeli. Kendinizi tanıyın, hedefinizi iyi seçin ve sevgiyle yola devam edin” diye konuştu.
Hedeflerin sürekli olması gerektiğini vurgulayan Berna Hacer Bilici de, “Hedefler kısa vadede gerçekleşmez. İlkeli ve vicdanlı olarak yolunuza devam edin başarı zaten sizi bulacaktır. Geleceğimizi şekillendirmek için siyasetle uğraşmak gerekir. Siyaset hayatın her alanında var. İnandığınız değer yargılarının peşinden gitmek bir nevi siyaset yapmaktır” diye kaydetti.
İnandığı değerlere sahip çıkmak ve sesini duyurmak için siyasete girdiğini ifade eden Rahşan Duygu Tursun da, “Siyaset tamamen gönül işidir. Şuanda benim için siyaset işimin de önüne geçti. Her insanın hayatında siyaset biraz olmalı ki, zaten siyaset hayatın içinde. Yaptığımız siyasetle Bursa’ya hatta ülkeye faydalı olmak adına yola çıktık ve çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Siyaset ve iş hayatını harmanlayarak kente katkı sunmayı amaçladığını ifade eden Gizem Elmas, “Şehir plancısıyım. Memlekete faydalı olabilmek adına siyasete girdim. İşim gereği şehir düzeni ve planlamasıyla uğraşıyorum. Bunu siyasi görevimle de mesleğimi ilişkili halde yürütüyorum. İş hayatında bazı şeylerden fedakarlık yapabiliyorsun. Önemli olan o süreçte kaybettiklerin değil kazandıklarındır” diye ifade etti.
Türkiye’de mesleki yönlendirme olmadığını kaydeden Ali Önder de, “Ben inşaat mühendisiyim ama benim de farklı hedefim vardı. Mesleğimden pişman değilim ama hayallerimi yaşlandığımda da gerçekleştirmek isterim. Yaş değiştikçe o günün hayalleri de farklılık gösterir. Kısaca hayaller hiç bitmez” dedi.