haber

Mehmet Polat Trio evrensel müziği Nilüfer’e taşıdı

Evrensel müziği Bursalı sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, Afrika’dan Hindistan’a, İran’dan Balkanlara kadar farklı müzikleri harmanlayarak izleyicisinin beğenisine sunan Mehmet Polat Trio’yu Uğur Mumcu Sahnesi’nde ağırladı.

 

Müzik hayatını Hollanda’da sürdüren udi Mehmet Polat tarafından kurulan grup,  ney, arp ve ut eşliğinde sanat tutkunlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Klasik Türk müziği ve halk müziğini dünya sahnesine taşıyan Mehmet Polat Trio, son albümleri Next Spring’de yer alan birbirinden değerli parçaları seslendirdi. Katılımcıları müziğin büyülü dünyasında bir araya getiren grup büyük beğeni topladı.

 

Sürekli yeni arayışlarla müzik dünyasına farklı bir soluk getiren Mehmet Polat, kendi tasarımı olan 13 telli ut ile sergilediği performansıyla izleyicileri kendine hayran bırakırken, Neyzen Sinan Arat ve Hollandalı Arp Sanatçısı Brenda Dor-Goot da sanatseverlerden tam not aldı.

 

Hrant Dink’i andılar

Gecede gazeteci Hrant Dink de ölüm yıldönümünde Mehmet Polat Trio tarafından bir parça ile anıldı. Mehmet Polat Trio, Türkiye’de yaşanan Gezi Parkı sürecinden etkilenerek besteledikleri You Are Not Alone (Yalnız Değilsiniz) adlı parçayı Hrant Dink için söyledi.

 

Udi Mehmet Polat, Uğur Mumcu Sahnesi’nde, yaşanan cinayetlerin, katliamların son bulması çağrısında bulunarak, huzur ve barış istedi. Büyük alkış alan konserin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Zekeriya Işık sanatçıları performansından dolayı kutlayarak çiçek verdi.