haber

Bozbey: Talan iddiası gerçek dışı

Nilüferlilere ait olan Belediye’nin demirbaşlarının alındığını belirten Bozbey, “Hukuki mücadelemiz devam edecek,” dedi. Atatürk Kent Ormanı’nın 16 Ocak 2015 tarihinde Nilüfer Belediyesi’nden alınarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin yankıları sürüyor. Devir işlemlerinin ardından Kent Ormanı’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin  “Ormanda taşınabilir durumdaki her şeyin sökülüp alındığı” yönündeki eleştirisine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Line TV’de Aysın Komitkan’ın sunduğu programda yanıt verdi.

 

Büyükşehir’den Kent Ormanı’na ilişkin yapılan açıklamada yanlış bilgilere yer verildiğini belirten Bozbey, “Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı o yapılan açıklamada Nilüfer Belediyesi’ni suçlayan sözlerin kendisine ait olmadığını söyledi. Dernek Başkanı, ‘Demeci külliyen kendilerine göre yazmışlar. Ben öyle bir şey söylemedim’ diyor,” şeklinde konuştu.

 

“Sadece demirbaşlar alındı”

Başkan Bozbey, devir öncesi Kaymakamlık’ta tarafların katılımı ile yapılan toplantıda 16 Ocak Cuma günü devrin yapılmasını kararlaştırdıklarını belirterek şöyle konuştu: “Ben orada ‘hiçbir evrağa imza koymam’ dedim. Ama şunu da bilin dedim, orada ne varsa alınabilecek şeyleri de alırız dedim. Çünkü neticede Nilüfer’in malı bunlar. Nilüfer Beldiyesi’nin de sahibi olduğu demirbaşlar bunlar. Oyun grupları vs. hepsi bırakıldı. Demirbaş olarak orada bulunanları tabii ki alacağız. Yani 10 sene önce 6 milyon TL para harcamışız demirbaş olarak aldıklarımız küçük bir rakam tutar, ondan dahi söz etme gereği duymuş Sayın Başkan, yakıştıramadım.” Nilüfer Belediyesi’nin Kent Ormanı’ndan 16 Ocak Cuma günü çıktığını söyleyen Bozbey, geçen bu süre içinde Büyükşehir Belediyesi’nin istese oraya hemen trafoyu koyabileceğini belirtti.

 

“Hukuki mücadele sürecek”

Kent Ormanı’ndaki işletmecilerin yaka paça dışarı atıldığına dikkat çeken Bozbey, “Hukuki mücadelemiz devam edecek. Sayın Altepe’nin söyledikleri doğru değil, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı’nın söyledikleri de çarpıtılmış. Ben konuştuğumda üzüldüğünü söyledi. Ama ilginç olan, Nilüferli’nin parasıyla yaptırdığımız tesise kardeş kentimiz Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu’nun inceleme ziyareti yapmak istemesi sırasında içeri girmesine izin vermek istememeleri. Kuşkuyu gittikçe artırıyorlar, yoksa başka bir şey mi planlıyorlar orada? Bir ricayla Mehmet Kesimoğlu içeri girebildi,” diye belirtti.

 

“Talan” iddialarının gerçekdışı olduğunu belirten Bozbey, “Talan olan bir şey yok; kim diyorsa yalan. Bu üç gün içerisinde içeri kimseyi sokmadılar da acaba talan ettiriyorlar da fotoğraflarını çektirip ‘Böyle teslim aldık’ mı diyecekler? Pes derim doğrusu. Bunu da diyebilirler korkmaya başladım. Bizim tespitlerimiz, neyi alıp neyi bıraktığımız evraklarla belli. Biz yıllarca orayı koruduk. Mesire alanı orası, biz oraya yapı yaptırmadık, umarız onlar da yaptırmaz. Bunun takibini yapacağız. Nilüfer Kent Konseyi’nin önerdiği taahhütnameye bile imza atmaktan imtina ettiler. Demek ki cesaretleri yok taahhütnameye,” dedi.

 

Kent Ormanı’nın devir sürecinde de karışıklıklar olduğunu söyleyen Bozbey, “Metrekare yanlışlıkları var. Birçok hatalı iş var, iktidar olanaklarını kullanarak baskıyla bu işi yaptı. Ama çok güzel bir söz var gün olur devran döner,” diye konuştu.