haber

Melvin Jones Fellowship Dostluk Ödülü Bozbey’e

Daha önce de devlet adamlarına, sanatçılara verilmiş olan ve  Lions’un en anlamlı ve en büyük ödülü olarak bilinen ödülü Bozbey’e, Lions Kulüpleri Uluslar arası Başkanı Dr. Win Kum Tam verdi. 

Melvin Jones dostları anlamına gelen Lions'un en büyük ödülü Melvin Jones Fellow'un, topluma yaptıkları hizmetler nedeniyle başarılı, örnek kişilere, önemli kültür-sanat ve siyaset adamlarına öneriyle verildiğini belirten Dr. Tam, Lionslarla yaptığı ortak çalışmalar ve toplumsal hizmetler nedeniyle bu ödülün Başkan Bozbey’e verildiğini söyledi. Başkan Bozbey’in adının ayrıca Uluslararası Lions Vakfı Şeref Salonunda yazılacağı belirtildi.

Almira Otel’de yapılan törende, Melvin Jones Fellowship Dostluk Ödülü’ne layık görülmekten dolayı büyük onur duyduğunu ifade eden Başkan Bozbey ise, toplumsal amaçlarla ve gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yürüten sivil toplum örgütlerinin, iyi organize olunduğunda takdire değer işler ortaya çıkardıklarını ve Nilüfer Belediyesi’nin her zaman sivil toplum örgütleriyle el ele olduğunu söyledi.

Hem Rotary, hem Lions çevreleriyle kent adına işbirliği yaparak topluma değer katmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Bozbey, önceki gün Altınşehir Mahallesi’nde temeli atılan Hasta Konukevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin de bu dayanışmanın bir ürünü olduğunu söyledi. Nilüfer Belediyesi’nin tahsis ettiği arsaya Onkoloji Dayanışma Derneği ve Lions 118-K Yönetim Çevresi işbirliğiyle yapılacak olan bu merkezin Bursa’da kanser hastaları için çok önemli bir eksiği gidereceğini kaydeden Başkan Bozbey, “Ancak bizim Lions camiasıyla işbirliğimiz bundan ibaret değil. Nilüfer Lions Kulüp ile başka bir ortaklığımız daha var. Nilüfer Belediyesi olarak biz şiddet mağduru kadınlarımıza kucak açmak üzere bir kadın sığınma evi yaptık. Belediyemize ait bir binayı tadilattan geçirerek sığınma evine dönüştürdük. Bu çalışma sırasında Nilüfer Lions Kulüp de bize maddi katkıda bulundu. 15 kadın ve çocuk kapasiteli sığınma evimiz birkaç gün içinde hizmet vermeye başlayacak,” dedi. Başkan Bozbey, bu işbirliği nedeniyle Nilüfer Lions Kulüp Başkanı Zeynep İbiş’e bir teşekkür plaketi verdi. 

Gecede ayrıca Hasta Konukevi ve Rehabilitasyon Merkezi yapımındaki işbirliği nedeniyle Onkoloji Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Önen’e de Melvin Jones Fellowship Dostluk Ödülü verildi.