haber

Meral Okay’a armağan

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsü düzenlediği Tiyatro Festivali, usta sanatçı Ali Poyrazoğlu’nun yazıp yönettiği Beni Unutma adlı oyunla devam etti. Fethiye Kültür Merkezi’nde sahnelenen Beni Unutma, Ali Poyrazoğlu’nun yanı sıra, Özdemir Çiftçioğlu, Eser Ali Yıldırım, Nur Gürkan, Suat Ünaldı, Burak Aklaş ve Hakan Bulut’u sahneye taşıdı. 

Gecenin ilk bölümünde tek kişilik gösteri yapan Poyrazoğlu, izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. Seyircilerle sohbet havasında bir saatlik gösteri yapan Poyrazoğlu, anlattığı hikaye ve yaşamdan kesitlerle, hayranlarına keyifli anlar yaşattı. 

İkinci bölümde ise Ali Poyrazoğlu’nun yazıp yönettiği Beni Unutma adlı oyun sahne aldı. Hafıza sorunu yaşayan bir matematik profesörünün ve ailesinin öyküsünün anlatıldığı oyunda, bireysel Alzheimer’dan toplumsal unutkanlığa, bireylerde başlayan geçmişi unutma, yok sayma, sıfırlamaya çalışma halinin toplumun bilinçaltına da sızabildiği gözler önüne serildi. İki saati aşkın gecenin sonunda izleyenler Poyrazoğlu ve ekibini ayakta alkışlarken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de çiçek vererek kutladı.  

Usta oyuncu da kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederken, sahnelenen oyunu hayatını kaybeden ünlü senarist ve sanatçı Meral Okay’a armağan ederek, üzüntüsünü dile getirdi. 

3. Nilüfer Tiyatro Festivali’nin 9 Nisan akşamı sahnelenen diğer oyunu ise “Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi”ydi. Dünya tiyatrosunun en önemli isimlerinden Bertolt Brecht’in yazdığı oyun, Uğur Mumcu Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluştu. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu, Hakan Taner Yıldırım’ın yönettiği, geniş bir oyuncu kadrosunu barındıran "Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi"nde Hitler'in öyküsü bir gangsterin sebze ticaretini ele geçirmesi üzerinden anlatıldı.