haber

Mevkiciler yaya güvenliği için görev başında

Meteoroloji Müdürlüğü’nün uyarılarıyla birlikte teyakkuza geçen Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı mevkiciler, vatandaşların günlük hayatta kar ve buzlanmadan olumsuz etkilenmemeleri için çalışmalarına hız verdi. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda solüsyon, tuzlama, buz kırma ve kar küreme çalışmaları yapan ekipler, dondurucu soğuğa aldırış etmeden çalışmalarını sürdürüyor.

 

200 mevkici personel ve 3 mobil ekip, ana arter ve ara sokaklarda bulunan kaldırımlarda, üst geçit ve alt geçit merdivenlerinde, pazaryerleri ile  sağlık kuruluşları, camiler ve metro giriş çıkışlarında, engelli yolları ile otobüs duraklarında buzlanma ile mücadele ediyor.

 

Karla mücadele çalışmalarının merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahallelerde de devam ettiğini ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kötü hava şartlarının yol açacağı olumsuzluklara karşı ekiplerimiz 24 saat hazır durumda. Vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için ekiplerimiz canla başla çalışmalarını sürdürüyor” dedi.