haber

Mine Söğüt, Bursalı okurlarıyla buluştu

Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi'nde her ay yapılan yazar okuma söyleşi ve imza etkinlikleri kapsamında Mine Söğüt Bursalı edebiyatseverlerle buluştu. Daha sonra kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Mine Söğüt, çocukluğundan itibaren hayatını yazarak ya da konuşarak sürdüreceğine dair bir düşüncesi olduğunu, üniversiteyi bitirince de yazmayı kendine iş olarak seçerek Güneş Gazetesi'nde  gazeteciliğe başladığını anlattı.

İnsan Hakları servisinde çalışan Söğüt, bir dönem Coşkun Aral'ın Haberci'si için metinler yazdığını ifade ederek, edebiyatla ilişkisini biraz da rastlantısal biçimde "Adalet Cimcoz-Bir Yaşamöyküsü Denemesi" kitabı ile başladığını anlattı. Güneş gazetesinin yanı sıra Tempo dergisi ve Yeniyüzyıl gazetesinde çalışan Söğüt, 1993 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmada Haber dalında mansiyon ödülü aldığını söyledi.

Gazeteciliği bıraktıktan sonra yazmaya başladığını dile getiren Söğüt, yazmanın kendisi için var olmanın çeşitli hallerinden biri olduğunu söyledi. Etkinlik sonunda okurları için kitaplarını imzalayan Mine Söğüt'ün  birer hikaye, derleme, biyografi, söyleşi, monografi kitabı ile dört romanı var.