İş adamları Nilüfer’in gelişimiyle yakından ilgilendirdikleri söyleyerek özellikle inşaat alanında yatırım yapmak istediklerini bildirdiler. Nilüfer Belediyesi’nin proje ve hizmetleriyle lider ve öncü kent olan Nilüfer, dış yatırımcının da ilgi odağı oldu. Mısır iş dünyası da Nilüfer’i yakın takibe aldı.  Mısır Eski Yatırım Bakanı Yehiç Hamed,  İş adamları Osama Farid Abdelkhalek, Dr. Osama Soliman, Dr. Mohammed Zidan’dan oluşan heyet Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Bozbey ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yerli yatırımcıya olduğu gibi dış yatırımcıya da kapılarının açık olduğunu kaydetti. Nilüfer’deki inşaat sektörünün gelişimini anlatan Bozbey, sağlıklı bir planlama yaparak sağlıklı bir kentleşme için çalıştıklarını söyledi. Nilüfer’in projeksiyonun 1 milyon 200 bin nüfus  olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey şu andaki mevcut nüfusun 360 bin olduğunu hatırlattı. Bozbey “Bu demek ki;  Nilüfer daha üç kat büyüyebilir. Planlarımızı bunu öngörerek yapmalıyız” dedi. Başkan Bozbey Eko-Kent Projesi hakkında da iş adamlarına bilgi verdi. Eko-Kent’in mimari açıdan Türkiye’nin en önemli bölgesi olacağını söyleyen Mustafa Bozbey Nilüfer Belediyesi’nin de içinde yer aldığı projenin kentsel yenilemenin  en iyi örneklerden biri olduğunu vurguladı. Bozbey, Eko-Kent Projesi içerisinde 80 dönüm arazinin Nilüfer Belediyesi’ne ait olduğunu söyleyerek, bunun bin konutluk bir inşaat projesi anlamına  geldiğini söyledi. Başkan  Bozbey “Bunu hasılat paylaşım modeliyle dış yatırımcıyla gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

Mısır heyeti adına konuşan İşadamı Osama Farid Abdelkhalek de kendilerini kabul ettiği  için Başkan Bozbey’e teşekkürlerini sundu. Nilüfer’i gelişim kenti olarak gördüklerini söyleyen Abdelkhalek özellikle inşaat sektörüyle ilgilendiklerini kaydetti. Dubai ve Körfez Bölgesi’nde bin dolayında mimar ve mühendisin çalıştığı bir yapıya sahip olduklarını kaydeden Mısırlı İş Adamı bu deneyimlerini Nilüfer’e de yansıtmak  istediklerini kaydetti. Mısırlı İş Adamı Abdelkhalek “Eko-Kent Projesiyle ilgilenebiliriz. Bunun yanında Manhattan  benzeri yüksek yapılardan oluşan ve doğal alanların bulunduğu bir bölgeyi de inşa edebiliriz. Ayrıca Körfez kültürüne uygun yapacağımız yapıları yeni Körfez bölgelerinde pazarlayabiliriz” dedi. Mısırlı iş adamı ayrıca kendilerine ait su arıtma teknolojisiyle, düşük maliyetli, yüksek miktarda suyu temizlediklerini açıkladı. Başkan Bozbey de böyle bir projenin sanayi bölgeleri için çok uygun olacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey Mısırlı iş adamlarına Nilüfer’i simgeleyen çeşitli armağanlar takdim etti.